*Nettavisen* Sport.

Spørsmålet som fikk Herrem til å gråte av sinne

Foto: Montasje NTB scanpix

- Det er jævla irriterende at folk skal drive på slik, raser Camilla Herrem.

19.12.13 08:50

BEOGRAD (Nettavisen): Onsdag kveld røk Norge ut av VM i håndball. For et lag som har vært i finalen de fire siste store mesterskapene det har deltatt i, må dette selvsagt regnes som en nedtur.

Denne gangen ble det nemlig stopp allerede i kvartfinalen, mot vertsnasjonen Serbia.

Det betyr også at det ikke blir medalje på håndballyndlingene i år. Norge har tatt medalje i alle store mesterskap siden 2006. Vi må altså åtte år tilbake i tid for å finne siste medaljeløse mesterskap.

Norge virket ikke helt i storslag under de innledende kampene i dette VM og slet mot mindre nasjoner, selv om det ble seier. I åttendedelsfinalen mot Tsjekkia virket imidlertid formen i anmarsj.

Krass kritikk
Det norske laget har måttet tåle en del kritikk, fra mange hold i løpet av VM, og den kanskje skarpeste kritikeren har vært NRK-ekspert Øystein Havang. Før kvartfinalen fyrte han fra hoften.

- Jeg ser ingen spillemessig forbedring. Det er spesielt i utgruppert forsvar at Norge har et stort forbedringspotensial. jeg synes vi blir avslørt de korte periodene vi prøver 5-1. Jentene mangler rett og slett skolering og spilleforståelse. De har ikke trengt å lære det, sier Havang til Aftenposten.

Han trekker videre fram at Norge ikke i all framtid kan regne med å ha en keeper som tar 50 prosent av skuddene, slik Katrine Lunde og flere keepere før henne har vært kapable til i mesterskap.

- Det er synd hvis Norge vinner VM, sa Havang videre til Aftenposten før torsdagens kvartfinale.

Etter smellen mot Serbia trenger ikke den tidligere landslagsspilleren å bekymre seg mer for det.

Tok til tårene
Da Nettavisen snakket med Camilla Herrem rett etter VM-kvartfinalen torsdag kveld var hun ikke spesielt begeistret over Havangs utspill. En sliten og skuffet Herrem snakket «rett fra leveren».

- Hva tenker du om et slikt utspill, Herrem?

- Det er ganske idiotisk at han skal gå ut slik mot et lag som har prestert så mye bra. Jeg synes folk venter alt for mye av oss. Vi er helt vanlige mennesker, som elsker det vi gjør, sier hun til Nettavisen.

- Det er jævla irriterende at folk skal kritisere alt vi gjør, hele veien. Hvorfor kan de aldri si noe positivt? Jeg forstår rett og slett ikke vitsen med det, sier en tydelig forbannet Herrem.

Skuffelsen av å være ute av VM, samt spørsmålet fra Nettavisen, førte til at Herrem etter hvert brast i gråt underveis i samtalen. Da hun fikk summet seg litt fortsatte tiraden mot NRKs ekspert.

- Det han gjør, er som om jeg skulle komme på jobben til noen og kritisere dem i to timer. Det blir for dumt. Det er greit å stille kritiske spørsmål, men nå har vi jo bare vunnet. Dette var det første tapet.

- Jeg forstår ikke hvorfor han skal gå så hardt ut hele tiden, sier Herrem til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marko Drobnjakovic / AP / NTB scanpix

- Det er dumt
Nettavisen snakket også med Heidi Løke etter kvartfinaletapet og den tidligere Larvik-spilleren tok det hele med litt mer fatning, men mener det ikke er så lurt av Havang å gå ut på denne måten.

- Det utspillet får Øystein stå for selv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til det, men det er dumt å gå ut og kritisere kvinnehåndballen som har vunnet, og vunnet, og vunnet, sier Løke til Nettavisen.

- Jeg liker Øystein og har hatt han som lærer på videregående, og så mye mer vil jeg ikke si.

Løke er likevel enig i at Havang har et poeng når det kommer til at Norge må utvikle seg videre for å kunne henge med i toppen i årene som kommer. Nivået hos de andre blir stadig høyere.

- Ja, selvfølgelig. Vi må heve oss mye. Vi må bli bedre i forsvar og bedre i angrep. Men jeg synes vi periodevis spilte strålende angrep mot Serbia. Vi må bare gjøre det over lengre tid, sier Løke.

- Det må bli vanskeligere å lese oss, og så må vi utnytte kvalitetene til alle sammen, sier hun.

- Furting og snop
Etter kampen torsdag ville Løke tenke på litt andre ting enn håndball.

- Jeg vil dra hjem og ringe Alexander (sønnen), for å få opp humøret. Alexander og kjæresten. Det er lov å deppe, være sur og skuffet nå, men det er også viktig å lære av de feilene man har gjort.

- Vil man bli bedre, kan man ikke furte i lang tid. For å heve seg må man jobbe på videre, sier Løke.

Litt furting er likevel lov og det var det Camilla Herrem også hadde planer om onsdag kveld.

- Nå skal jeg sitte inne, furte, spise snop, drikke litt cola, og furte litt til, sier Herrem til Nettavisen.

- Jeg skal prøve å bli kvitt kampen, avslutter hun og nå er også et lite smil tilbake hos gladjenta.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.