Jens Voigt har vært med i sykkelsporten i en årrekke, helt siden han ble proff på 90-tallet.

Det betyr at han har vært med på opplevd alle dopingsakene de senere årene. Tyskeren har også syklet under både Bjarne Riis og Johan Bruyneel, som begge har vært i medias søkelys i det siste, grunnet nettopp doping.

I år syklet han også sammen med Fränk Schleck, da luxembourgeren testet positivt for doping under Tour de France.

- Sprø tider
Selv om det stadig er dopingtilfeller i sykkelsporten, er den populære veteranen sikker på at det er bedre nå enn før.

- Det har åpenbart vært noen sprøe tider innen syklingen, og nå kommer alt ut, sier Voigt til Cyclingnews.

- Jeg er en stor fan av sannhet og rettferdighet, men noen ganger må man si at dette er så lenge siden, og at man aldri kommer til å finne ut alt. Vi burde på en måte finne et øyeblikk og si at vi trekker en linje, og konsentrerer oss om å gjøre sporten bedre nå.

- Tenk på nåtiden
Gang på gang har det blitt uttalt om at sporten snart er dopingfri. Men det dukker til stadighet opp dopingtilfeller. Det tror ikke Voigt at sykkelsporten blir kvitt.

- Vi kan ikke love hva vi kommer til å gjøre om 10 år, vi må leve med det som skjer i dag. Jeg liker sannhet og rettferdighet, men dette trekker ut, og folk begynner å bli lei av det. Jeg vil at vi skal konsentrere oss om nuet. Vi har en haug av talentfulle syklister på vei opp, og jeg tror at ting har forandret seg til det bedre i sykkelsporten, sier Voigt og legger til:

- Hvis ikke, ville jeg ikke vært her noe mer. Jeg er 40 år. Sporten er bedre nå, den er renere. Kanskje burde man heller bruke penger på bedre tester, enn å grave i fortiden.

Tror på Fränk
Under årets Tour de France, sto som kjent Fränk Schleck for den største skandalen, da det ble kjent at han hadde testet positivt for Xipamide. Jens Voigt har kjørt sammen Schleck i mange år, både for CSC og RadioShack. Veteranen er sikker på at kameraten ikke jukset.

- Jeg tviler ikke, ikke for ett sekund, om hvorvidt Fränk gjorde det bevisst. Både A- og B-prøven er bekreftet, men jeg er sikker på at han ikke gjorde det for å jukse, lyve eller forbedre sine prestasjoner. Det gir ikke mening. Vi får se hva som skjer. Han har vært en venn av meg, og jeg vil ikke la ham falle alene.

Selv om han er 40 år (blir 41 på mandag), fortsetter Voigt sykkelkarrieren i minst ett år til. Det skjer i RadioShack. Da håper Voigt å kunne hjelpe lagkameratene Fabian Cancellara og Andy Schleck tilbake til verdenstoppen.