Du leser nå Nettavisen-sportens nye artikkelserie «Sportsintervjuet», der kjente idrettsprofiler svarer på minst 20 spørsmål om løst og fast.

Første person ut er håndballandslagets veteran Camilla Herrem.

- Hva tenker du på om dagen, Camilla Herrem?

- Det er egentlig alt jeg må få gjort før avreise Japan.

- Hva er det beste med å leve et liv i idrettens verden?

- Det er at man får tid til å gjøre det man skal, og at man egentlig har ganske åpne dager.

- Hva er det verste med å leve et liv i idrettens verden?

- Før jeg flyttet hjem var det verste at man aldri fikk så veldig mye tid med familie og venner fordi man bodde i utlandet. Ingen frihelger, for å si det sånn.

- Hvilken egenskap hos andre setter du pris på?

- Egentlig ærlighet. Jeg setter veldig pris på at folk er ærlige mot meg og at man har rom begge veier til å være ærlige mot hverandre. At man tør å si ifra om det er noe som plager dem. Det verste jeg vet er falske personer.

- Hvilken egenskap hos deg selv er du fornøyd med?

- Jeg tenker veldig mye på dem rundt meg. Det er kanskje det jeg synes er den beste.

- Hvilken nålevende idrettsperson ser du mest opp til?

- Jeg tror ikke jeg har noen sånn idrettspersoner jeg ser opp til. Det var liksom David Beckham da jeg var ung, men nå er det ikke noen jeg tenker på.

- Hvilken nålevende idrettsperson har du lite til overs for?

- Akkurat på sparket så klarer jeg ikke å finne noen, men det er helt sikkert noen. Men akkurat nå er det ikke noen jeg tenker «herregud, for en idiot».

Les også: Her er Norges tropp til håndball-VM for kvinner

- Hvis du fikk all idrettsmakt i morgen, hva hadde du endret på?

- Jeg tror jeg hadde gjort det sånn at jenter og gutter tjente like mye penger. Jeg synes det er veldig store forskjeller, spesielt i fotballen og egentlig også i håndballen er det veldig stor forskjell på lønninger. Jeg skjønner det med at fotball og menn er så stort i verden at det er mye reklame og slike ting, men jeg synes forskjellen er ekstremt stor. Jeg tror kanskje jeg ville endre på det, for man bruker like mye tid på det.

- Hvis du ser tilbake i tid - hva er du mest stolt av fra livet ditt?

- Jeg tror jeg er mest stolt over at jeg har jobbet ganske hardt for det jeg har fått til, og likevel klart å beholde de viktigste tingene i livet mitt. Jeg har et fantastisk forhold til familien, venner og jeg har en fantastisk familie med Steffen (Stegavik, kjæreste), Theo og hunden. Jeg tror det er det jeg er mest stolt av i livet nå, at jeg har det fantastisk bra, egentlig.

- Hva håper du vil prege livet ditt de neste ti årene?

- For meg er humor og latter viktig, så egentlig det at man har det kjekt og gøy med de folkene man er med. Ting skal ikke være så veldig høytidelig. Den barnsligheten og at det er mye latter.

- Hva hadde Camilla (33) sagt til Camilla (18) om du kunne gitt et råd eller to?

- Ikke bruk energi på ting du ikke kan få gjort noe med. Jeg tenker litt likt ennå som da jeg var 18, for jeg var og er et stort konkurransemenneske og jeg var veldig fokusert og opptatt av det jeg skulle gjøre. Jeg tror jeg brukte mer tid på at jeg analyserte ting som jeg ikke trengte å bruke tid på å bry meg om, som hva trenere sa og sånne ting. Ting jeg egentlig ikke hadde trengt å analysere meg halvt i hjel over liksom.

- Hvordan vil du beskrive ditt forhold til media etter et helt voksenliv i rampelyset?

- Man får egentlig et ganske fint forhold, synes jeg. Det er mange av dem samme man snakker med år etter år. Det blir egentlig et ganske fint forhold, så jeg kan ikke si så mye på det. Det har gått ganske fint.

Les også: Hergeirsson og landslagsledelsen i møter helt inn til fristen: - Vi tar dette veldig seriøst

- Er det én overskrift eller ett TV-innslag om deg selv du gjerne skulle ha vært foruten?

- Det har det helt sikkert. I mesterskap har jeg for eksempel stoppet å lese aviser, og det er da det meste kommer. Men jeg husker én overskrift for ganske mange år siden da jeg snakket om skaden jeg hadde i hælen. De lurte på hvordan det gikk med hælen generelt, og da sa jeg «jo, det var litt tøft i sommer for da jeg gikk i sanden måtte jeg gå sidelengs. Det så kanskje litt dumt at jeg måtte gå som en krabbe bortover» for jeg klarte ikke å sette ned foten skikkelig. Og da var overskriften «flaut å gå på stranden». Da fikk jeg litt «ja, men nei, det er ikke dette jeg sa». Og da får jeg litt panikk. Jeg fikk ordnet opp i det, men jeg husker det ganske godt for siden det ble mye greier rundt det, men det var ikke i nærheten av det jeg mente.

- Håper du sønnen din Theo satser på håndball når han blir eldre?

- Ja, jeg håper egentlig at han holder på med håndball, for det er noe Steffen og jeg har holdt på med hele vårt liv. Det hadde vært veldig kjekt om han også hadde gjort det, men for meg er det litt viktig at han kommer inn i idretten generelt. Både Steffen og jeg spilte fotball til vi var ganske gamle, så håndball eller fotball hadde vært kjekt. Men at han kommer seg inn i idretten, synes jeg hadde vært bra. Da får man et spesielt forhold, man får nye venner der og det er en lagidrett. Jeg tror det er mye godt som kommer ut av det.

- Har du en god eller spesiell historie som du aldri glemmer fra en lang karriere på landslag og klubblag i Europa?

- Det er jo det. Det var en episode der vi, jeg er litt usikker, men jeg tror vi spilte i Russland, hvor det virket som dommerne hadde blitt veldig betalt. Det var utrolig stygge taklinger på banen, og vi fikk to-minuttere for hva som helst. Etter kampen gikk jeg bare bort til dommeren og spurte hvor mye de fikk betalt for kampen. Så skjønte de ikke hva jeg først, og da spurte jeg dem igjen enda saktere og med tegnspråk «how much did you get paid?», og så viste jeg tegnet.

- Hva svarte dommerne til det?

- De svarte ikke, de bare gikk. Det var ren frustrasjon, for å si det sånn.

- Hva er den største myten om Camilla Herrem?

- Kanskje at jeg er så blid og hyggelig hele tiden, he-he! Jeg snakket med Steffen om akkurat det spørsmålet, og det første han sa var akkurat det. Og at alle tror jeg er mye høyere enn det jeg egentlig er. Det har jeg fått høre veldig, veldig ofte.

- På hvilken måte har kjendisstatusen påvirket livet ditt?

- Jeg tror ikke det har påvirket livet mitt. Det åpner seg litt flere muligheter, og spesielt nå når det er så stort med sosiale medier har det åpnet seg muligheter til at man blir sponset og at man får sjansen til å gjøre litt sånne ting. Det er mer slike ting, som har kommet mer de siste årene. Før det føler jeg ikke det har påvirket noe. Livet mitt har vært livet mitt, og det er ikke sånn at man går rundt og tror man er superstjerne, liksom. Jeg føler selv at jeg har beina godt plantet på jorda.

- Hvis ikke du hadde vært håndballspiller, hva hadde du vært da?

- Fotballspiller.

- Hva irriterer Camilla Herrem?

- Alt, hvis ikke jeg har spist!

- Og til slutt: Har det vært deilig med et intervju helt fritt for Tore Tang-fokus?

- Veldig, veldig deilig. Det kommer alltid opp, hvert fall når vi nærmer oss den tiden her!

Vil du lese flere utgaver av Sportsintervjuet? Da bør du bokmerke denne siden.