Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sportsnotiser

Foto: Foto: Scanpix/AP Photo/Ormuzd Alves
Sist oppdatert:
Her finner du smått og stort om ting som rører seg i sportsverdenen tirsdag 31. august. Ronaldinho (bildet) er bare en av dem du finner mer informasjon om her.

Nei fra Bråten

Inge Bråten vil ikke bli sportssjef for hopperne, melder Kanal 24. Den tidligere landslagstreneren i langrenn sa til VG mandag at han hadde vært i kontakt med skiforbundet angående stillingen. Men det var altså snakk om en uformell kontakt og ikke noe annet om en tolker Bråtens uttalelse til radiokanalen på riktig vis.

Eliteseriespillere i Finland-tropp

Moldes Toni Kallio og Tromsøs Miika Koppinen er tatt ut til det finske landslagets VM-kvalkamper mot Andorra lørdag. Kallio står med åtte landskamper, men har aldri spilt i en landskamp av betydning. Fra før er Viking-spilleren Peter Kopteff tatt ut i troppen.

- Allardyce blir i Bolton

Bolton-manager Sam Allardyce er lansert som ny Newcastle-manager etter at klubben sparket Bobby Robson mandag. Boltons styreformann Phil Gartside benekter at den karismatiske manageren er på vei bort. –Sam Allardyce er fem år inne i en tiårskontrakt med Bolton. Han er innstilt på å skrive historie med klubben, sa Gartside til klubbens hjemmeside. Bolton ligger på en overraskende 3. plass i den engelske eliteserien.

Vieria klar til landskamp

Frankrikes landslagskaptein Patrick Vieira er klar igjen etter skadeavbrekk til VM-kvalkampen mot Israel lørdag. - Jeg er klar til å spille lørdag kveld. Jeg har trent i ti dager med Arsenal. Midtbanespilleren har lenge slitt med en lårskade.

Japaner klar for West Bromwich

Japaneren Junichi Inamoto er klar for nyopprykkede West Bromwich. Inamoto har signert en toårsavtale og koster klubben 2,5 millioner kroner. Den japanske landslagsspilleren kommer fra Gamba Osaka, men har tidligere vært på lån hos Fulham.

U21-landslagsspiller til Spurs

Tottenham-manager Jacques Santini har hentet nok en forsterkning til Tottenham. Tirsdag signerte den engelske U21-landslagsspilleren Calum Davenport fra Coventry. Ifølge britiske medier koster forsvarstalentet 3 millioner pund (rundt 37 millioner kroner).

Hjelmpåbud for langrennsjuniorene

Juniorlandslaget i langrenn har innført hjelmpåbud på sine samlinger etter at Unni Ødegård ble påkjørt mens hun var på rulleski i forrige måned. –Jeg ville ta tak i hjelmbruken, og tenkte at det var greit å starte med juniorlandslaget. Utøverne selv var også enige, sier trener Jon Arne Shjetne til Langrenn.com. Utøvere som glemmer hjelm før en rulleskiøkt må ut på løpetur i stedet.

Godset henter ikke nigerianer

Strømsgodset har bestemt seg for ikke å hente Ibrahim Sunday denne sesongen etter at nigerianeren har vært på prøvespill. Mandag reiste spilleren hjem. –Vi er fortsatt interessert i spilleren, men nå satser vi i stedet på å få til en avtale foran neste sesong, sier påtroppende sportssjef i " Godset" til Drammens Tidende. Drammenserne har allerede to spillere i klubben fra utenfor EØS-området, men håper Sunday vil få polsk pass i løpet av noen måneder.

Sandstø vil ha litauere

Odd-trener Arne Sandstø ble så imponert over Ekranas-spillerne Arunas Klimavicius og Mantas Savenas, at han ønsker å hente dem til Skien fra neste sesong. Midtstopperen og spissen storspilte i returoppgjøret i Litauen i forrige runde i UEFA-cupen. –Det stemmer at vi er interessert i disse to spillerne fra neste sesong. Finner vi ut av det, og er det en åpning, vil vi sende brev til klubben med tanke på forhandlinger, sier Sandstø til Varden.

Ronaldinho tvilsom til VM-kvalik

Ronaldinho er tvilsom til Brasils VM-kvalifisering hjemme mot Bolivia. Barcelona-spilleren har skadet ankelen, og mistet serieåpningen mot Racing Santander i helgen. Ronaldinho mistet også de to siste kvalifiseringskampene på grunn av skade.

Nederlender til Hamburg

Nederlandske Khalid Boulahrouz har skrevet under en fireårsavtale med bundesligaklubben Hamburg. 22-åringen kommer fra Waalwijk og kan få sin landslagsdebut når Nederland møter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen 8. september.

Leonard og Bisconti bytter klubb

Den belgiske veteranen Phillipe Leonard er klar for Standard Liege, mens landslagsspilleren Roberto Bisconti forlater klubben. De to er en del av en bytteavtale med klubben Nice, hvor Leonard kom fra.

Lupescu slutter som trener i Brasov

En av Romanias største spillere på 1990-tallet, Ionut Lupescu, gir seg som trener i klubben Brasov. Lupescu tok over ansvaret så sent som i juni, og blir erstattet av Gabriel Stan. Stan har trent klubben tre ganger de siste fem årene.

(Kilde: (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!