Sportsnotiser

Her kan du finne smått og stort om det som skjer i sportsverdenen. Statsminister Kjell Magne Bondevik (bildet) er en av dem du kan lese mer om her.

17.09.04 12:45

29 hester i storauksjon på Øvrevoll
29 åringer skal auksjoneres bort på Øvrevoll galoppbane lørdag. Den mest interessante hesten er trolig Bar Legend, søster av topphesten Funny Legend, som har vunnet 1,8 millioner kroner på sine ti siste starter. Søndag er det storløp på Øvrevoll med Breeder’s Prize som hovedløp. Her er samlet premiesum på 1,2 millioner kroner.

Søndag er det Fair Play-dag i fotball
Søndag skal verdens Fair Play-dag markeres i fotballen over hele verden. Denne dagen ble arrangert første gang i 1997. Dagen er lagt til kommende helg, for at den skal komme i tilknytning til FNs internasjonale fredsdag. Fotballpresident Sondre Kåfjord sier i en pressemelding at dagen her i landet vil bli markert på alle arenaer der det er fotballaktiviteter.

Klart for Vestcup i volleyball
Den store Vestcup i volleyball arrangeres i Stavanger denne helgen. allerede fredag kveld åpnes turneringen med eliteseriekampen mellom KFUM Stavanger og Blindheim for kvinner. Turneringen har rekorddeltakelse i år med 86 påmeldte lag.

Bondevik og Svarstad Haugland gratulerer
Statsminister Kjell Magne Bondevik og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland sendte fredag formiddag gratulasjonstelegram til Bjørnar Valstad etter at han ble verdensmester i orientering torsdag. I telegrammet gikk det også gratulasjoner til Hanne Staff, som vant sølv, og Holger Hott Johansen som klarte bronse.

Trulli kjører ikke i Kina
Jarno Trulli kommer ikke til å kjøre VM-runden i formel 1 i Kina til tross for at han allerede har testkjørt for Toyota-laget, som han skal kjøre for neste sesong. Italieneren brøt med Renault-laget torsdag, og nå vil han vente til 2005-sesongen før han setter seg i en formelbil igjen.

Sundby fronter Basismesterskapet
OL-mester Siren Sundby blir i helgen frontfigur for Olympiatoppens Basismesterskap. Sammen med Lene Aanes, Fritz Aanes og Frode Bovim skal hun møte vinnerne av Basismesterskapet til superfinale. Landsfinalen avvikles i Oslo søndag med finalister fra 15 idrettskretser, Wang Toppidrett og Norges Toppidrettsgymnas. Mesterskapet er et uoffisielt NM i basisferdigheter for ungdom i alderen 15 til 17 år.

Shampo & co dopingtestes
Espen "Shampo" Knutsen og alle de andre spillerne i den svenske eliteserien i ishockey vil bli dopingtestet kommende sesong. Den omfattende testingen er et resultat av kampanjen "Rene vinnere" som er et samarbeid mellom Riksidrottsförbundet, Svenska Hockeyligan og Svenska ishockeyförbundet. Det er andre året kampanjen gjennomføres. Foruten dopingtester har også klubbene forpliktet seg til å informere spillere og ledere om doping.

Rev ned nazibanner
Rumensk politi måtte torsdag rive ned et nazistisk banner på Steaua Stadion før Steaua Bucurestis UEFA-cupkamp mot bulgarske TSKA Sofia. Lokale medier forteller at det var de bulgarske gjestene som hadde hengt opp banneret. Banneret skal ifølge Gazeta Sporturilor ha vært fylt med hakekors.

Gregan til Leeds
Leeds har styrket laget med West Bromwich’ midtbanespiller Sean Gregan. Yorkshire-klubben kan komme til å betale 12,3 millioner kroner, avhengig av spilte kamper og et eventuelt opprykk. 30-åringen ble på eget initiativ satt på overgangslisten for en måned siden. Gregan har signert en treårig avtale med klubben til Eirik Bakke, som rykket ned fra eliteserien sist sesong. Gregan var også ønsket av Nottingham Forest.

Zidane ute i tre uker
Real Madrid må klare seg uten sin franske playmaker Zinedine Zidane i minst tre uker grunnet en skulderskade. Zidane pådro seg skaden i 0-3-nederlaget mot Leverkusen i mesterligaen onsdag da han kolliderte med Leverkusens brasilianske forsvarsspiller Roque Junior.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.