RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DRONE-TRØBBEL: Her smeller drona i bakken kun øyeblikk etter at Marcel Hischer har kjørt forbi.
DRONE-TRØBBEL: Her smeller drona i bakken kun øyeblikk etter at Marcel Hischer har kjørt forbi. Foto: NRK Sport (NRK)

Sportssjefen: - Droner har utviklet alpinsporten

Sist oppdatert:
Ser positive sider tross tirsdagens skandalerenn.

Det kunne gått riktig ille på dagens slalåm i Madonna di Campiglio da en drone gikk i bakken under Marcel Hirshcers andre omgang under tirsdagens renn.

Heldigvis for Hirscher slapp han unna med skrekken og gikk inn til andreplass bak Henrik Kristoffersen. Likevel stiller Norges sportssjef i alpint, Claus Ryste, seg spørrende til hva som kan ha skjedd:

- Jeg satt akkurat og så bildene, og det er så sykt nært. Veldig bra for Hirscher først og fremst, men for alle oss andre også, at det gikk det bra. Det der er altfor nært, sier Claus Ryste til Nettavisen tirsdag kveld.

- Skandaløst!

TIME-OUT: Norges sportssjef i alpint, Claus Ryste, tror det kan bli en stund til neste gang vi ser drone under et alpintrenn.

- Jeg tror ikke vi kommer til å se dette på neste renn. Det jo ikke alle renn som har det heller. Dette er jo ingen fast greie. Jeg tror jeg ville tatt en time-out til man er helt sikker på hva som har skjedd der, forteller Ryste.

Likevel mener Ryste at dronene har en plass innen alpintsporten, og at det har hjulpet til med å vise frem sporten på en enda bedre måte.

En som kanskje ikke er like positiv til droner fremover er Marcel Hirscher. Etter målgang var østerrikeren rasende.

- Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, sa skistjernen – og tilføyde:

- Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

Etter rennet var dog østerrikeren noe mer humoristisk på sosiale medier. Der så han ut til å spøke om den skumle hendelsen, til tross for at det kunne gått riktig så ille.


Utvikling

Til tross for dagens situasjon som fort kunne utartet seg til en skrekkscanrio er Ryste klar på at droner og den nye teknologien har hjulpet alpinsporten.

- Droner og slik har jo utviklet idretten vår til å klare å vise mer av hvor spektakulært det gutta våre gjør er. Det har alltid vært en slags drøm. Vi må jo være ærlige og si at vi har applaudert denne utviklingen. Men slikt skal uansett ikke kunne skje, forteller Ryste.

Han forteller også at hans første erfaring med droner var allerede i 2011 i Garmisch, men mener fortsatt at han ikke ønsker at dronene skal være over hodet på utøverne. Likevel er han positiv til å ha droner på et område der de ikke kan treffe noen.

- Vi har jo ulike foraer der ting taes opp. Utøverne gjennom trenere, og vi som ledere vil ha klare forsikringer på at dronene er i områder der de ikke kan treffe noen uansett hva som skjer, sier Ryste.

- Nå må vi få litt mer info om hva som har skjedd. Jeg vil anta at dette var produksjonsdronen, men det er viktig å få svar på hva som skjedde, hvorfor det skjedde, men vi må være helt sikre på at noe slikt ikke kan skje igjen, sier Ryste.

Les mer om skandalerennet her.

Han forteller også at dette er første gangen han har hørt at dette har skjedd, og at dette gjerne brukes både under renn og på trening.

Uansett: Rennet ble en ny opptur for det norske landslaget, som håver inn millioner av kroner på alle seirene denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere