RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Sprakk fra sjokkseier

Sist oppdatert:
Men Norge har fått en ny skiskytter i den ypperste verdenseliten.

Alexander Os gikk som ei kule i løypa og skjøt prikkfritt på standplass. Inntil siste skyting. Da sprakk det for 28-åringen, og han bommet på to blinker.

Os ledet med nesten minuttet på tyske Michael Greis før siste skyting, men klarte altså ikke å skyte sitt fjerde fulle hus for dagen.

- Kjempeløp
Men at han ledet med såpass stor margin på tyskeren, var Os uvitende om.

– Det er fast prosedyre i landslaget at vi ikke skal sekunderes før på siste runde, så jeg ante ikke at jeg ledet med så mye. Ideelt sett burde jeg ha avbrutt serien da jeg begynte å slite, slik jeg gjorde det på annen skyting, sa Os til NTB.

- Men jeg vil heller glede meg enormt over 18 gode skudd og et kjempeløp enn to bom. Selvsagt kunne jeg ha brukt masse energi på å irritere meg over bomskuddene, men negative tanker er bare destruktivt. Jeg er strålende fornøyd med annenplass, slo Fauske-mannen fast.

LES OGSÅ: - Ville stagnert uten Emil

Krampe
For Emil Hegle Svendsen ble det ikke noen gjentakelse av fjorårets 1.-plass i den svenske byen. Trønderen fikk to tilleggsminutter på den andre skytingen, og dermed ble det tungt for 23-åringen å gjenta suksessen. Men også han gikk meget raskt i sporet og kunne til slutt juble over en sterk tredjeplass.

Men værforholdene skulle bli utslagsgivende for trønderen. I tungt snødriv og løse spor pådro han seg krampe i hofta.

– Jeg måtte gå og løfte skiene opp fra snøen, og det tålte ikke hoftene. På første stående skyting forsøkte jeg å tøye litt før jeg gikk i stilling, men det føltes likevel helt jævlig, sa Svendsen til NTB.

Tysk dominans
Tyske Michael Greis tok en overlegen førsteplass etter å ha skutt kun én bom, og vant til slutt med 50 sekunder foran Os og 55 sekunder foran Hegle Svendsen. Dette var tyskerens tiende verdenscupseier i karrieren.

Halvard Hanevold hadde kun én bom gjennom hele rennet, men gikk for smått i løypa. Dermed måtte bursdagsbarnet (fylte 39 år onsdag) ta til takke med en 7.-plass.

Ole Einar Bjørndalen har slitt med kroppen de siste ukene, og hadde derfor ikke en optimal oppladning til de svenske skogene. Med fem bom sammenlagt ble det ingen drømmestart på sesongen for skiskytterkongen som til slutt endte på en 24.-plass.

Av de øvrige norske som gikk endte Frode Andresen på 16.-plass, Lars Berger på en 25.-plass og Ronny Hafsås på en 77.-plass.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere