RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprakk på siste skyting

Foto: Gorm Kallestad
Sist oppdatert:
Liv Grete Poiree gikk strålende og var på vei opp i tetstriden, men skjøt seg bort på siste stående på jaktstarten i Anterselva.

Linda Tjørhom hadde det beste utgangspunktet av de norske jentene, etter å ha skutt ti blinker og gått inn til femteplass på torsdagens sprint. Men etter to bom på første liggende på dagens jaktstart, raste hun ned til 14. plass. Til slutt ble det fem bom og en niendeplass.

For Liv Grete Poiree var situasjonen omvendt. Fusajenta gikk ut som nummer ti, 1,08 etter Kati WIlhelm. Liv Grete åpnet med fullt hus på de to første skytingene, og var helt oppe på en fjerdeplass. Da alle fem blinkene gikk ned også på første stående, og ledelsen opp til Wilhelm var redusert til 23 sekunder, steg håpet om norsk triumf.

På siste stående ble det imidlertid to bom. Hun klarte å forsvare fjerdeplassen, men var til slutt nesten halvannet minutt bak vinneren Wilhelm.

Den tyske jenta bommet to ganger, men ledet likevel fra start til mål. Til slutt var hun 25 sekunder foran franske Sandrine Bailly, mens Albina Akhatova ble nummer tre, 52 sekunder bak. Den russiske jenta var den eneste som skjøt 20 blinker.

Ann Kristin Flatland bommet fem ganger og ble nummer 22, mens Tora Berger ikke stilte til start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere