RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprint-ess dømt for doping

Sist oppdatert:
Tim Montgomery og Chryste Gaines ble tirsdag dømt for dopingmisbruk, uten å ha avlagt positive tester.

Den uavhengige domstolen Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne i Sveits opplyste tirsdag at Tim Montgomery og Chryste Gaines er kjent skyldig i doping. De to amerikanske friidrettsstjernene er derfor utestengt fra all idrett i to år. Utestengelsen gjelder fra 6. juni i år.

I tillegg strykes alle resultater Tim Montgomery har oppnådd siden 31. mars 2001 og alle resultater Chryste Gaines har oppnådd siden 30. november 2003. Montgomery satte verdensrekord på 100-meteren med tiden 9,78 i Paris i september 2002. Asafa Powell har den gjeldende verdensrekorden, som er på 9,77.

Det amerikanske antidopingbyrået USADA ba om fire års utestengelse for deres deltagelse i det som etter hvert viste seg å være en stor og stygg dopingsak tilknyttet Bay Area Laboratory Cooperative (BALCO) i San Francisco.

De to sakene ble ført separat, men felles for begge var at utøverne ikke vitnet i sakene sine selv.

Sakene er spesielle ettersom de ikke involverte positive dopingtester. Tiltalene ble støttet av andre typer bevis. Og sentralt i denne bevisføringen var vitnemålet til Kelli White, sprinteren som selv ble tatt i doping og innrømmet å ha jukset ved hjelp av BALCO. Hun fortalte i sitt vitnemål at Montgomery og Gaines har innrømmet å ha brukt doping ved hjelp av BALCO overfor henne.

Whites vitnemål ble stående uimotsagt, i og med at Montgomery og Gaines ikke vitnet. Domstolen kom fram til at Whites vitnemål var både troverdig og tilstrekkelig til at Tim Montgomery og Chryste Gaines kunne dømmes for å ha innrømmet dopingbruk.

Montgomerys samboer Marion Jones er også under etterforskning for dopingjuks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere