Sprint-Ingvild slo til igjen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

23-åringen på pallen i Nove Mesto.

Ingvild Flugstad Østberg (23) viste nok en gang at hun er i verdenstoppen i sprint, da hun lørdag gikk inn til 3.-plass i verdenscuprennet i Nove Mesto.

Etter en god kvalifisering, hvor hun endte på 6.-plass, var det store forventninger til Østberg før utslagsrundene. Og hun innfridde, som eneste norske jente i finalen.

Amerikaneren Kikkan Randall var likevel overlegen og sikret seieren enkelt i et godt finaleheat.

Slått i spurten
Østberg klarte ikke å slå sveitsiske Lauren van der Graf i spurten om annenplass, men tok en god 3.-plass.

Pallplasseringen smakte trolig godt for det norske laget, som i det store og hele ikke hadde noen god kvalifisering til rennet. Kun Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie tok seg i likhet med Østberg videre, men Maiken Caspersen Falla, Maria Nysted Grønvoll, Kari Vikhagen Gjeitnes, Mari Eide og Barbro Kvåle røk alle ut.

Med lørdagens tredjeplass er Østberg fortsatt nummer to i sprintcupen sammenlagt. Tyske Denise Hermann, som endte på 5.-plass lørdag, har 41 poengs luke til Gjøvik-jenta.

Brandsdal på fjerde
På herresiden gjorde Eirik Brandsdal (27) en god figur under verdenscupsprinten i Nove Mesto, men han kunne gjøre lite med sterke Sergej Justjugov i finalen.

Justjugov viste hvilke intensjoner han hadde med lørdagens verdenscuprenn allerede i kvalifiseringen. Med beste kvalifiseringstid fikk han startnummer én.

Det fulgte han opp med slå seg fram til finale og spurte inn til seier.

Brandsdal hadde store muligheter i finaleheatet, men fikk meget hard kamp om pallplassene. Etter å ha ligget i tet lenge, måtte han til slutt ta til takke med 4.-plass etter en tøff spurt.

Kun én til finale
Italieneren Federico Pellegrino snek seg forbi til 2.-plass. Også russeren Alexei Petukhov fulgte etter Justjugov opp på pallen og sørget for at det bare ble 4.-plass til Kjelsås-løperen.

Nordmannen var én av fem norske løpere som tok seg videre til utslagsrundene.

Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Vegard Bjerkrheim Nilsen og Finn Hågen Krogh måtte alle takke for seg før det skulle gjøres opp om verdenscupseier.

Tomas Northug og Pål Golberg klarte ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.