Gå til sidens hovedinnhold

Sprinter-nei til Tour de Ski

- Jeg tror det koster mer enn det smaker, sier verdens beste sprinter, Ola Vigen Hattestad.

Vigen Hattestad vant sprintverdenscupen siste vinter. Denne sesongen var det ventet at sprintspesialisten ville få større problemer, ettersom Det internasjonale skiforbundet (FIS) har økt løypelengden.

Men 26-åringen fra Ørje har mot alle odds befestet sin posisjon, og vunnet begge verdenscupsprintene som har vært arrangert hittil, i Kuusamo (klassisk) og Davos (fristil).

I Davos fikk sprinterne bryne seg på en 1700 meter lang løype med tøffe motbakker i nesten 1700 meters høyde.

- Den hardeste sprinten jeg har gått, fastslår Vigen Hattestad overfor Nettavisen.

LES OGSÅ:Astma stopper Hjelmesets Tour-planer

- Veldig lyst på Tour de Ski
Så mye har østfoldingen imponert i sesonginnledningen at han hadde tilbud om å være med til Tour de Ski. Likevel står han ikke på lista når sportssjef Åge Skinstad offentliggjør den norske Tour-troppen tirsdag ettermiddag.

- Jeg tror Tour de Ski koster mer enn det smaker, sier Ola Vigen Hattestad.

- Var det ditt eget valg, eller var det sprinttrener Ulf Morten Aune som satte foten ned?

- Det var mitt valg. Før sesongen var ikke Tour de Ski i mine tanker. Så fikk jeg signaler om at jeg var aktuell, og da fikk jeg veldig lyst til å prøve meg. Det har jeg fortsatt, men jeg mener det er mest fornuftig å prioritere trening og nasjonale renn i den perioden.

Prioriterer VM
Tour de Ski består altså av sju renn på ni dager med start i Oberhof 27. desember. Kun to tradisjonelle sprinter er innlagt – der hvert renn gir inntil halv pott av en normalt verdenscuprenn, forutsatt at løperen også fullfører hele konkurransen innenfor en makstid.

- Skulle det ha vært noen å hente, måtte jeg ha tatt minst 50-80 poeng, og det er det langt fra sikkert at jeg hadde klart. At jeg sier nei, er en konsekvens av de målene jeg har satt med. Det viktigste er VM, det nest viktigste er sprintcupen sammenlagt og det tredje er enkeltseirer i verdenscupen. Etappeseier i Tour de Ski hadde eventuelt kommet på fjerdeplass, poengterer Vigen Hattestad.

Sjefen for sprintlandslaget, Ulf Morten Aune, stiller seg hundre prosent bak avgjørelsen.

Hetland og Dahl Tour-klare
- Det er lett og sitte hjemme og regne på hvor mange poeng man kan ta. Men først skal man ta dem, og i tillegg kan de komme dyrekjøpt, poengterer Aune, som mistenker folk flest for ikke å innse hvor krevende et sprintrenn er.

- Det er lett å glemme at en sprintkonkurranse varer ganske mye lenger enn ei femmil, men den forskjellen at du skal skru bryteren på og av mange ganger.

Johan Kjølstad har gjort den samme vurderingen som Ola Vigen Hattestad.

De to andre løperne fra sprintlandslaget som er aktuelle for Tour de Ski, John Kristian Dahl og Tor Arne Hetland, ønske er ikke Aune å kommentere.

Det skyldes selvfølgelig at de skal gå Tour de Ski. Og at landslagsledelsen ikke ønsker å kommentere uttaket før det er offentliggjort.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken