RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprintgull langt ned på Bjørgens liste

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Gull er gull, men Marit Bjørgen (30) vet godt hvilke gull hun helst vil ha.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - 10-kilometeren, tremila, duatlon, stafetten, sprinten og så lagsprinten.

Svaret kommer raskt når Nettavisen ber Marit Bjørgen rangere øvelsene ut fra hvilke hun helst vil vinne i VM.

- Men gull er jo gull, legger hun til med et smil, og fortsetter:

- Hvorfor må jeg egentlig rangere?

Bjørgen måtte ikke rangere, men gjorde det altså likevel. Og svaret er det grunn til å ta på alvor.

Intervallstart gjevest
Det viser at Bjørgen setter individuelle gullmedaljer foran lagmedaljer. At tradisjonelt langrenn betyr mer enn sprint for den gamle dronningen.

Og ikke minst at intervallstart er det aller gjeveste.

- 10-kilometeren står øverst fordi det er individuell start. Det er det jeg helst vil vinne, sier Bjørgen til Nettavisen.

Rognes-jenta har vunnet en drøss intervallstarter i begge stilarter i verdenscupen. Men i mesterskap har hun faktisk aldri gjort det. De sju VM- og OL-gullene fordeler seg på sprint (2), stafett (2), tremil (1), duatlon/15-kilometer (1) og lagsprint (1).

Åpen for alt
Lagsprint er altså øvelsen Bjørgen synes det er minst prestisje i å vinne. Derfor er det også den hun er mest usikker på om hun skal gå i Holmenkollen – selv om hun og Maiken Caspersen Falla sammen ville vært storfavoritter.

- Lagsprinten ryker først. Den endelige avgjørelsen blir nok ikke tatt før dagen før, sier Bjørgen.

Første VM-distanse er altså den individuelle sprinten torsdag. Den individuelle øvelsen Bjørgen setter nederst på lista. Og den eneste øvelsen hun ikke er klar favoritt på.

Men gullsjansen er der, og det vet hun, naturligvis.

- Det som blir avgjørende, er om jeg klarer å løse de oppgavene jeg ikke har vært så god på i det siste. Jeg må ha en god start, være bestemt i avgjørelsene underveis, være god på oppløpet, gå bra teknisk – og ikke minst slenge fram foten når vi går i mål, sier Bjørgen – som mistet pallplassen på Konnerud sist søndag på et dårlig innslag.

- Mann mot mann
Sprintløypa i Kollen passer imidlertid Bjørgen bedre enn den i Konnerud. Den er både lenger og tøffere enn løypa på Konnerud.

- Det er absolutt ei løype som passer meg bra. Men det blir tøft. Det er små marginer, sier Bjørgen – som tror alle de fire norske jenter kan gå til finale. Men som ikke har til hensikt å være snill pike uansett hvem som står ved siden av seg når det hele skal avgjøres.

- Det hadde vært utrolig moro om alle kom til finale. En drømmesituasjon. Vi unner hverandre suksess. Men i finalen er det mann mot mann, fastslår verdens beste langrennskvinne.

De tre andre på sprintlaget er altså Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere