RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprintkomet med tunge bein

Sist oppdatert:
Astrid Jacobsen manglet spruten under dagens klassisksprint i Estland. Det holdt likevel til andreplass for juniorløperen.

Relativt uerfaren i mesterskapssammenheng gjorde Astrid Jacobsen det meste galt under semifinalen.

- Jeg tapte alle duellene og gikk i yttersporet hele tiden. Og da jeg valgte spor ute på oppløpet, var det snødd igjen, sier hun oppgitt til Nettavisen.

På toppen av det hele følte hun at kroppen var tung, og at lite stemte frem mot finaleheatet.

- Jeg var irritert på meg selv, men ble backet veldig opp av Marit og de andre jentene. Marit var jo slått ut selv, men fortalte meg at jeg kunne klare det og at jeg måtte gi alt.

Forvandling
Men foran finalen skjedde det en aldri liten forandring, og måten hun passerte svenske Lina Andersson i innersvingen, var det ren klasse over.

- Jeg tenkte litt sånn at det var alt eller ingen ting. I utgangspunktet var jeg fornøyd med en finaleplass, så om jeg gikk overende fikk det heller være denne gangen. Jeg er nødt til å lære litt fra gang til gang, sier hun.

Under dagens sprintfinale i estiske Otapää, maktet kun Virpi Kuitunen å holde unna Heming-løperen. Med sine øvrige motstandere mer eller mindre distansert, var den sterke 2. plassen et faktum.

Etter i dag er det liten tvil om at Oslo-jenta er i ferd med å vokse seg for stor for juniordrakten. Fra før hadde hun en fjerdeplass som bestenotering i verdenscupen. I tillegg har hun tre gull fra junior-VM (to i sprint), og henholdsvis sølv, bronse og gull i senior-NM i sprint de tre siste årene.

- Virket passiv
Langrennstrener Dag Kaas har jobbet med Astrid siden hun var 14 år gammel. Han har dette å si om langrennskometen.

- Hun er veldig systematisk og treningsvillig. Akkurat nå er hun et talent på de kortere distansene, og må jobbe med å skaffe seg større kapasitet og utholdenhet, sier Dag Kaas til Nettavisen.

- Jeg mente i forkant at hun på en god dag hadde en sjanse på tredje- eller fjerdeplassen, men jeg synes hun gjorde en dårlig semifinale, og virket altfor passiv, sier Kaas oppriktig.

En tung Marit Bjørgen ble slått allerede i kvartfinalen - dermed måtte juniorløperen forsvare Norges ære i finalen.

- Hvor god er Astrid Jacobsen akkurat nå?

- Akkurat nå er hun vår beste i klassisk sprint. Det er helt tydelig at Marit Bjørgen sliter med teknikken, men hun har rutine og utholdenhet å flyte på.

Tror på Marit
Han tar derfor et lite forbehold med å utnevne henne til vår største medaljekandidat på distansen i forkant av ski-VM i Sapporo i midten av februar.

- Ved siden av Marit, er hun vår største medaljekandidat. Men det er fortsatt nesten tre uker igjen, og jeg er sikker på at Marit henter seg inn igjen.

Selv forsøker Jacobsen etter beste evne å tone ned forandringene foran mesterskapet.

- For meg er det helt utopisk at jeg skal stå på pallen under VM.

Men hun har i alle fall oppjustert målet om å komme seg helskinnet til semifinalen.

- Kommer jeg til finalen er jeg veldig godt fornøyd.

- Og kommer du helt dit kan alt skje?

- Ja, en vet aldri hva som kan skje i en finale.

Resultater kvinnefinalen, sprint: 1. Virpi Kuitunen, Finland 2.43,0, 2. Astrid Jacobsen, Norge (+1,7), 3. Evgenia Shapovalova, Russland (+6,1), 4. Natalia Matveeva, Russland (+14,2), 5. Lina Andersson, Sverige (+25,8), Aino Kaisa Saarinen, Finland (+35,4).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere