RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprintkongen fikk ikke spurtet

Sist oppdatert:
Norge hadde et ess i ermet med sprintkongen Tor-Arne Hetland på siste etappe. Og da tredje etappe startet, var Norge med i tetsjiktet.

Men sprintkongen fikk ikke spurtet. Geir Ludvig Aasen tapte terreng på tredje etappe. Han hang med lenge, men inn til siste veksling lå han 25 sekunder bak.

- Vi er i god form. Jeg synes jeg holdt greit inn. Men de gutta som lå foran hadde mer saft i bena, sa Aasen til NRK etter sin etappe.

Hetland var sjanseløs da han ikke fikk en rygg å følge. Han datt lenger og lenger fra teten, og medaljesjansene virket ørsmå allerede tidlig i etappen.

Tyskland vant. De viste stor styrke for andre gang på to dager. Axel Teichmann satt inn et hensynsløst rykk like før slutt, rykket parkerte de argeste motstanderne.

Ifølge resultatlistene på fis-ski.com ble Russlands førstelag disket. Dermed fulgte Italia, Frankrike og Sverige fulgte på plassene etter Tyskland.

Vi fulgte stafetten direkte.

4. etappe

Tyskland drar ifra helt mot slutten, og vinner lett foran Italia, Russland Frankrike og Sverige. Hetland skøytet inn til en sjetteplass.

Som ventet klarte ikke Hetland å henge med uten en rygg han kunne følge. Norge ligger nå godt over et minutt bak teten som består av Tyskland, Italia, Russland, Frankrike og Sverige. Norge ligger på sjette plass.

Tor-Arne Hetland burde fått en rygg for å ha en mulighet. Mannen er en spurter, og klarer neppe å hente inn 25 sekunder. Det blir tøft for Norge nå.

3. etappe

Aasen slet mot slutten, og kom inn 25 sekunder bak tet. Et dårlig utgangspunkt for Tor-Arne Hetland som burde ha fått en rygg med tanke på Norges gullsjanser.

Russland har tatt over ledelsen foran Sverige. Norge henger etter. Nå er det åtte sekunder frem til tet. Kan Aasen holde seg der fremme? Norge har nemlig Tor-Arne Hetland på siste etappe. Og det er ikke akkurat noen bakdel hvis det må avgjøres med spurt.

Geir Ludvig Aasen sliter for Norge på tredje etappe, og Tyskland har overtatt ledelsen. Sverige og Russland lurer i bakgrunnen.

2. etappe

Tyskland og Rene Sommerfeldt er i føringen sammen med Norge. De to har fått en liten luke til de andre.

Norge går forbi og opp i ledelsen. Svartedal er i støtet.

Svartedal har gått helt opp i ryggen på Russland og Tyskland. Norge ligger på på tredje plass. Det er fortsatt svært jevnt mellom de 13 første lagene.

Norge og Svartedal ligger på 5. plass bak Sverige, Russland, Tyskland og Italia. 12 lag ligger i teten, Norge ligger tre sekunder bak Sverige etter 2.1 kilometer.

1. etappe

Sverige har tatt over ledelsen foran Tyskland i det første etappe går mot slutten. Rønning er med i tetgruppen, noen få sekunder bak.

Russland har tatt over føringen. Feltet er fortsatt svært samlet. To svenske lag henger med høyt oppe.

Feltet er fortsatt svært samlet. Tyskland er i føring foran Sverige og Fredrik Pärsson.

Stafetten er i gang i Gällivare. Sverige leder foran Norge og Eldar Rønning tidlig, men feltet er fortsatt samlet.

Norges lag

1. etappe: Eldar Rønning

2. etappe: Jens Arne Svartedal

3. etappe: Geir Ludvig Aasen

4. etappe: Tor-Arne Hetland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere