Gå til sidens hovedinnhold

Sprintkongen frykter for åpningen

De siste årenes sprintkonge i langrenn, Emil Jönsson, sliter med en lårskade bare en drøy måned før verdenscupåpningen.

Oslo (ANB): To strake sammenlagtseirer i sprintverdenscupen gjør Emil Jönsson til mannen å slå også denne sesongen for Ola Vigen Hattestad, Øystein Pettersen og de øvrige norske langrennssprinterne. En drøy måned før det hele braker løs i finske Kuusamo, sliter imidlertid svensken med en lårskade.

Uhellet var ute under det svenske lagets treningsleir i italienske Livigno i forrige uke.

«Fredag ettermiddag kjørte vi stigningsløp for å bli litt mer hurtige. Altså starter man rolig og øker så farten opp mot maks. Og under mitt andre løp, dro det til på baksiden av låret, jeg falt sammen og kjente at noe ikke var som det skulle», skriver sprintkongen på sin personlige nettblogg.

Ble sendt hjem
Det svenske lagets medisinske støtteapparat handlet raskt, for å forhindre hevelse og blødning. Samtidig ble det besluttet å sende Jönsson hjem for ytterligere undersøkelser.

Vel hjemme i Östersund var beskjeden langt fra så nedslående som seiersgrossisten hadde fryktet.

«Det viste seg at skaden var MINDRE enn vi trodde, og det dreier seg om en liten lett muskelbrist på baksiden av låret opp mot rumpa», skriver Jönsson – som samtidig understreker at det nå blir viktig å ikke belaste området slik at situasjonen ikke forverrer seg.

Ligger ikke på latsiden
«Så det kommer til å ta sine uker før jeg kan belaste baksiden for fullt», skriver han.

Jönsson har uansett ingen planer om å ligge på latsiden – og er i full gang med alternativ trening.

«Jeg håper og regner med å være tilbake i bra form til sprintverdenscupen starter i Kuusamo i slutten av november», avslutter bronsevinneren fra sprinten under VM i Oslo sist vinter. (ANB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar