Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprintkongens «hemmelige» idé

Foto: Pekka Sakki (AP)
Sist oppdatert:
Emil Jönsson har vært vinterens sprintkonge i langrenn. Neste år skal han bli enda bedre - ved hjelp av et hemmelig våpen.

Han har vunnet sprintcupen og tok i tillegg sin aller første mesterskapsmedalje under VM i Holmenkollen i slutten av februar. Årets sesong har så definitivt vært en stor suksess for Emil Jönsson.

25-åringen fra Årsunda har imidlertid ingen planer om å hvile på laurbærene. Allerede nå har sprintkongen begynt å legge planene som skal gjøre ham enda bedre neste vinter.

Det handler blant annet om forbedringer på utstyrssiden.

Utvikler ny støvel
Helt konkret skal mannen som er samboer med Anna Haag se litt ekstra på skistøvlene sine.

- Jeg fikk ideen da jeg og Anna var på byen og skulle kjøpe skøyter til henne, røper Jönsson overfor den svenske storavisen Expressen - og utdyper:

- I de skøytene hun kjøpte var det to luftputer man kunne pumpe opp for at skøyten skulle tilpasse seg rundt foten. Da innså jeg at en sånn løsning ville være perfekt for meg.

Sprintkongen har nemlig slitt i flere sesonger med at han ikke får skistøvlene til å sitte godt på foten. Det har blitt løst ved å teipe den fast - hvilket 25-åringen innrømmer at ikke er ideelt på noen måte.

Nå håper svensken å ha en ny spesiallaget skistøvel på plass til høsten. Arbeidet er allerede i gang.

- Jeg har allerede snakket med mine folk i Salomon. De skal hjelpe meg å lage en sånn skistøvel. Jeg tror det kommer til å bli akkurat det jeg trenger, sier han.

Førstemann i verden
Sprinteksperten tror han blir førstemann i langrennssirkuset med den typen fottøy, og er usikker på hvor klokt det er å røpe hemmeligheten på tampen av årets sesong.

- Bare nå ikke nordmennene leser denne artikkelen. Da kan jo de få samme idé, sier han med et smil.

Jönsson er nummer to - bak Petter Northug - i minitouren i Falun etter fredagens konkurranser. I ski-VM ble det bronsemedalje på sprinten, bak nevnte Northug og Marcus Hellner. (ANB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!