Ifølge BBC var den russiske angriperen i samtaler med representanter for London-klubben i forrige uke. Men noen avtale om overgang fra Spartak Moskva er ennå ikke inngått.

Tre EM-mål
Tottenham må trolig ut med rundt 15 millioner engelske pund (vel 150 millioner norske kroner) for å sikre seg 26-åringen, som var en av dem som imponerte mest på det framgangsrike russiske laget under sommerens EM. Blant annet scoret han tre mål.

Spurs skal også ha snust på en annen russisk helt fra det samme mesterskapet, Andrej Arsjavin. Men Zenit St. Petersburg hevder de ikke har fått noen forespørsel, og det meste tyder på at klubben beholder sin store stjerne i hvert fall ut sesongen.

Bentley jublet
Tottenham-sjefen Juande Ramos har allerede handlet friskt foran neste sesong. I tur og orden har han denne sommeren sikret seg målvakten Heurelho Gomes (PSV Eindhoven), spissen Giovani Dos Santos (Barcelona) samt midtbanespillerne Luka Modric (Dinamo Zagreb) og David Bentley (Blackburn). De har kostet til sammen 45 millioner engelske pund.

Sistnevntes overgang fra Blackburn ble klar torsdag, til en pris av 15 millioner pund. Og 23-åringen jublet.

- Det er stort for meg å bli Tottenham-spiller, fastslo Bentley, til tross for at han vokste opp i ungdomsavdelingen hos Arsenal, klubbens erkefiende i Nord-London.

- Det spiller ingen rolle, for nå er hele mitt hjerte i Tottenham, proklamerte han da overgangen var et faktum.

Inntekter også
Men Ramos har ikke bare brukt penger i sommer, han har også sørget for inntekter i Tottenham-kassa gjennom salg av flere spillere. Først og fremst Robbie Keane til Liverpool, men også karer som Paul Robinson til Blackburn og trioen Steed Malbranque, Pascal Chimbonda og Teemu Tainio til Sunderland.

Dessuten er det ventet at spissen Dimitar Berbatov vil forlate White Hart Lane innen sesongstarten. Den bulgarske landslagsspilleren var ikke med i treningskampene mot Norwich og Leyton Orien tidligere denne uka, og inngår tydeligvis ikke i Ramos’ framtidsplaner.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).