RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spurs klare for NBA-finale

Sist oppdatert:
San Antonio Spurs er klare for NBA-finalen etter at de slo Phoenix Suns i den femte kampen i Western Conference-finalen onsdag kveld.

Seieren ble 101-95, etter at Tim Duncan nok en gang var toneangivende for Spurs. Centeren scoret 31 poeng og tok 15 returer.

Duncan fikk god støtte av Manu Ginobili og Tony Parker, som hentet inn henholdsvis 19 og 18 poeng. For Suns var Amare Stoudemire nok en gang i sonen, og han endte opp med 42 poeng og 16 returer. Spurs vant dermed 4-1 i kamper.

Phoenix, som vant den fjerde kampen i San Antonio, forsøkte å gjøre det intet annet NBA-lag hadde gjort før i historien – komme tilbake fra et underlege på 0-3. På grunn av Stoudemires storform var det mange som trodde de hadde en sjanse, men etter at Spurs skrudde på varmen i tredje periode, kom Suns aldri nærme nok.

Stoudemires 37 poeng i gjennomsnitt per kamp er for øvrig ny rekord for en spiller som aldri hadde vært i en Conference-finale før. Los Angeles Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbar hadde den forrige rekorden.

Tim Duncan roste sine motspillere etter kampen:

- Dette laget er enormt offensivt, men vi holdt oss inne i kampen, sa han.

Spurs, som vant NBA i 1999 og 2003, møter enten Miami Heat eller Detroit Pistons i finalen. Der står det foreløpig 2-2 i kamper. Kamp fem går i Florida torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere