RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Spurs-rosen som er i ferd med å blomstre

Sist oppdatert:
Han er bestekompis med en Manchester United-spiller, og knuste Arsenals titteldrøm med en perle.

- Jeg ønsker ikke å avsløre hva vårt hemmelige våpen er, sa Tottenham-manager Harry Redknapp til Sky Sports før onsdagens byderby med erkerival Arsenal på White Hart Lane.

Det skulle likevel bare gå ni minutter av kampen i London før alle på tribunen skjønte hva den rutinerte treneren snakket om. Det var selvfølgelig det 19 år gamle supertalentet Danny Rose.

Unggutten fikk sin første Premier League kamp mot et titteljagende Arsenal, og den muligheten tok han meget godt vare på. Gunners-keeper Manuel Almunia trodde nok han hadde klarert da han bokset en corner godt ut på banen, men på hel volley smalt unge Rose til og ballen dalte ned bak ryggen på den spanske burvokteren. En herlig scoring i en herlig debut.

- Glemmer det aldri
Hjemmefansen var selvfølgelig i ekstase, men også på Arsenal-benken lot man seg imponere over Tottenhams nye stjerne.

Arsène Wenger mente at det tidlige målet var hovedårsaken til at «The Gunners» nå trolig er ute av gullkampen i Premier League.

- Målet ga dem selvtillit og muligheten til å kunne legge seg litt mer bakpå slik at de kunne kontre. Det gjorde de utrolig bra. Det er slik som kan skje i fotballkamper og det er fint lite vi kan gjøre noe med. Der vi var skyldige var ved det andre målet, sa han.

Harry Redknapp var en smule mer ordknapp da han ble spurt om sin midtbanekomet. Mye tydet på at ringreven ikke ville la hypen bli for stor allerede etter én kamp i det ypperste selskap.

- Han har en fantastisk venstrefot og løper utrettelig. Han er en god liten spiller, og kommer nok aldri til å glemme dette. Mer enn det vil jeg ikke si, sa Redknapp til nysgjerrige journalister.

Ønsket i Chelsea
Daniel Lee Rose ble født i Doncaster 2. juli 1990, seks år etter at filmregissør Woody Allen ga ut filmen «Broadway Danny Rose».

19-åringen er et produkt av Leeds Uniteds ungdomsakademi, i likhet med lagkamerat Aaron Lennon, men kom aldri nærmere førstelagsfotball Elland Road enn en benkeplass i ligacupen.

Spillerens talent var det imidlertid aldri tvil om, og midtbanespilleren var en periode ønsket av Chelsea. Rose valgte likevel å bli i Leeds, selv om lagkameratene Tom Taiwo og Michael Woods tok turen til Stamford Bridge. Disse overgangene har i ettertid vært mye omtalt, fordi tidligere Leeds-formann Ken Bates var fly forbanna på måten Chelsea gikk fram på.

Økonomien i Leeds var og er som kjent ikke klubbens største styrke, og sommeren 2007 valgte de å si ja takk til et bud på rundt 10 millioner kroner for spilleren. I Spurs ble Rose umiddelbart fast på både ungdomslaget og reservelaget, og i januar 2008 var han ubenyttet reserve i ligakampen mot Sunderland. En kneskade i 2008 satte han imidlertid litt tilbake.

I mars 2009 ble Spurs-talentet lånt ut til Watford. Der bel han beskrevet som et «et stort talent som hadde mye energi og var smart med ballen i beina». Han fikk totalt sju kamper for Watford.

Høsten 2009 ble spilleren på ny leid ut, denne gangen til Peterborough. Der rakk han å få med seg seks kamper, men returnerte til Spurs da klubbens manager, Darren Ferguson, sønn av Sir Alex Ferguson, ble sparket i november.

Tottenham-debuten kom i år i FA-cupen mot Leeds, og onsdag kom altså den første kampen i Premier League.

Kompis med United-stjerne
Rose har på jevnlig basis også vært å finne på aldersbestemte landslag i England, og har kamper både på U17-, U19-, og U21-nivå. Debuten på U21-landslaget kom i 7-0-seieren over Aserbajdsjan under U21-EM i juli 2009.

19-åringen ble hentet inn i troppen da bestekompisen, Manchester Uniteds Danny Welbeck, måtte trekke seg på grunn av skade. Spillerens første U21-mål kom i november 2009 i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal.

Det har vært snakket mye om at Tottenham trenger ytterligere forsterkninger foran neste sesong, men nå ser det også ut til at de kan finne gull i egne rekker. Det kommer vel i hvert fall ikke som noen bombe om vi får se mye mer til den unge vingen neste sesong. Spurs-manager Harry Redknapp er utvilsomt begeisret.

Kilder: The Mirror, Wikipedia, Tribalfootbal.com, Sky Sports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere