Antonio Conte tok over som Tottenham-manager i november, etter at Nuno Espírito Santo fikk sparken.

Alt har ikke gått knirkefritt etter trenerskiftet. Onsdag kveld røk Spurs 0-1 borte mot Burnley. Det var det fjerde ligatapet på fem kamper for Contes lag. Etterpå sa Conte at klubben må gjøre en «evaluering» av hvor de og han selv står. Kommentarene vakte stor oppsikt i både i britisk sportspresse og blant Spurs-fansen. Flere tolker Contes utsagn som at han kan si opp jobben.

– Han kan muligens reise til sommeren, men ikke nå. Det vil være veldig rart, sier tidligere Tottenham-keeper og nåværende TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Nettavisen.

Hva sa Conte?

Da Conte møtte Sky Sports etter 0-1-tapet, var han synlig nedbrutt. Laget er inne i en fryktelig ligaform. Det ble en dramatisk seier mot ledende Manchester City i helgen, men den oppturen ble fulgt opp av nok en kjip opplevelse.

– Dette betyr at det vil være en evaluering av klubben og meg, fordi jeg synes det er utrolig frustrerende å tape fire av fem kamper, sa Conte.

Conte er kjent for å være krevende for omgivelsene. Han blir sjelden i klubber lenge. Samtidig opplever han ofte suksess. Han vant Serie A med Inter så sent som forrige sesong. I 2016/2017-sesongen ledet han Chelsea til Premier League-tittelen.

Spurs har gått fra tiende- til åttendeplass etter at han tok over. Men veien opp til topp fire begynner å bli lang, selv om det skal sies at de har to kamper til gode på Manchester United, som ligger på den viktige fjerdeplassen. Avstanden er syv poeng.

– Jeg kom hit for å hjelpe klubben. Hvis problemet her er treneren, er jeg klar for å dra. Ikke noe problem.

På oppfølgingsspørsmål om sin egen situasjon i Spurs svarte Conte at han må snakke med klubben.

LES OGSÅ: Berge nærmer seg Kolstad-jobb: TV 2-ekspert tror disse kan bli ny Norge-sjef

Kritiseres av tidligere Premier League-angriper

Spurs har vunnet elleve, tapt syv og spilt tre uavgjort under Conte. Thorstvedt tror italieneren kan gi seg om han ikke føler at det er håp om bedring, men den norske Spurs-helten tror ikke vi er helt der ennå.

På Talksports morgensending dagen etter kampen reagerte tidligere Aston Villa-spiss Gabriel Agbonlahor på det Conte sa.

– Jeg synes synd på Spurs-fansen. Du er blitt ansatt for å gjøre en jobb og har fått to spillere inn i form av Dejan Kulusevski og Rodrigo Bentancur. De startet i går. Det er bare å komme seg videre, sa Agbonlahor.

Han ønsker heller å se at Conte og Spurs kjemper videre etter den tunge resultatrekken.

– Du tapte borte mot Burnley. Det skjer! Dere er ikke det eneste laget som har tapt på en kald og vindfull kveld der borte. Kom deg videre, slutt med klagingen. Stopp de tåpelige intervjuene og fortsett med arbeidet.

Conte har kontrakt med Spurs ut neste sesong.