RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spurtdrama i Falun

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
13 løpere kom samlet inn på oppløpet på jaktstarten. Det måtte målfoto til for å kåre vinneren. Axel Teichmann vant verdenscupen.

Det ble en spennende avslunting på verdenscupen da det ble gått dobbel jaktstart i Falun lørdag. Ingen løpere kom seg unna, og en stor gruppe kom samlet inn til det som ble en kaotisk massespurt.

Det var lenge usikkert hvem som hadde vunnet, men etter målfoto kunne russiske Evgenji Dementiev juble for seier, marginalt foran Tobias Angerer fra Tyskland. Det måtte fotofinish til før bronsen kunne deles ut også. Til slutt ble Martin Bajcicak fra Slovakia dømt foran franske Vincent Vittoz i mål.

Kristen Skjeldal var eneste nordmann som holdt følge med tetklyngen helt inn til mål, men Bulken-løperen nådde ikke opp i spurten. Skjeldal endte på en 12. plass, 4,3 sekunder bak Dementiev.

Axel Teichmann gikk inn til en 7. plass, og sikret dermed sammenlagtseieren i verdenscupen. Tor Arne Hetland hadde en teoretisk sjanse til å hente inn tyskeren, men ble bare nummer 33 og måtte klare seg uten verdenscuppoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere