*Nettavisen* Sport.

Spurtet inn til andreplass

Foto: (FRANCOIS LO PRESTI / AFP)

Thor Hushovd hadde en imponerende avslutning da han endte på andreplass i Katalonia Rundt ondag.

18.05.05 18:58

- Jeg burde hatt en seier, men rittet viser at spurtformen er inne. Laget gjorde en veldig godd jobb for meg i dag, sier Hushovd til TV2 Nettavisen.

I spurten slo han til og stakk fra hovedfeltet. Den eneste han ikke klarte å slå var spanske Pedro Horrillo som stakk fra hovedfeltet fire-fem kilometer før mål.

- Rittet er veldig viktig som en del av oppladningen til Tour de France, sier Hushovd

Tidligere onsdag kveld sa han følgende om selve avslutningen av rittet.

- Laget hadde ikke mer å kjøre med den siste kilometeren. Vi har ikke med de tre beste spurthjelperne mine, så det er langt mer å gå på her. Jeg vant jo spurten med flere lengder, sa Hushovd til NTB.

Spurthjelperne Julian Dean og Jaan Kirsipuu kjører for egne sjanser i Giro d'Italia. Laszlo Bodrogi kjører ritt i Frankrike. Det betyr at Hushovd må greie seg så å si alene i de spanske spurtene.

Credit Agricole-laget jobbet hardt for å hente inn en gruppe utbrytere onsdag, og det greide franskmennene rundt en kilometer før mål. Men Horrillo slo kontra, fikk 100 meter og holdt så vidt unna til etappeseier.

- Alle var litt slitne og ble sittende og kikke på hverandre. Selvfølgelig ble jeg litt skuffet da jeg så at han (Horrillo) passerte målstreken rett foran meg, men samtidig beviser jeg at spurtformen er bra, og det lover godt til Tour de France, fortalte 27-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag