Spurtet raskere enn Ryan Lochte

Foto: Simon Christophe / Afp

16-åringen svømte ikke bare inn til verdensrekord, hun svømte også de siste 50 meterne raskere enn verdensmesteren på herresiden.

29.07.12 15:23

Ye Shiwen overrasket stort da hun lørdag kveld vant 400 meter medley på 4.28,43. Den unge jenta satte OL-lekenes første verdensrekord, og hun var ikke bare et sekund raskere enn den fire år gamle verdensrekorden - de siste 50 meterne svømte hun raskere enn det Ryan Lochte slo til med i samme distanse på herresiden.

Nå blir det mye snakk rundt den kinesiske jenta og SVTs svømmeekspert er forbløffet.

- Dette finnes ikke på kartet. Hun gjør noe som ikke går an å gjøre, sier Hans Chrunak til SVT ifølge Expressen.

Shiwen svømte de siste 50 meterne på 29,75, mens Lochte svømte på 29,92. Den imponerende tiden gjorde at programlederen Marie Lehman spurte om det var en mulighet for at 16-åringen kunne være dopet. Det ville ikke svømmeeksperten spekulere i.

- Det våger jeg ikke å si. Jeg tenker at det er veldig, veldig merkelig. Jeg vet ikke hva vi skal sammenligne med. Jeg har aldri hørt navnet hennes. At en jente slår en olympisk mester på herresiden er helt utrolig, svarte Hans Chrunak.

Også Ye Shiwen skjønte ikke helt hva som hadde skjedd og hadde vanskelig med å forstå hva hun hadde lyktes med.

- Jeg har jobbet med butterfly og rygg siden VM i fjor og har tatt innpå, men fristil er min beste stil. Jeg drømte om å vinne gull, men jeg ventet ikke å sette verdensrekord. Jeg er overveldet, sa Shiwen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.