Gå til sidens hovedinnhold

Spurtet til seier: - En herlig følelse

Men Petter Northug og Marit Bjørgen skuffet og ble slått ut før finalene.

Eirik Brandsdal (27) tok en imponerende seier i herresprinten i finske Kuusamo fredag.

Han beiseiret Anton Gafarov og Teodor Petterson med en herlig spurt i finalen og stakk av med førsteplassen i verdenscuprennet.

- Jeg så en åpning på slutten og tok den. Det er en herlig følelse, sier Brandsdal i et NRK-sendt intervju etter løpet.

Da han ble bedt om å beskrive følelsen av å vinne, svarte han enkelt:

- Crazy.

Northug skuffet
Ola Vigen Hattestad (31) var den andre av de norske som tok seg videre til finalen, men der havnet han på en lei fjerdeplass.

Petter Northug (27), som etter langrennsåpningen på Beitostølen forrige uke beskrev egen form som «forderdelig», havnet på en femteplass i semifinalen og ble slått ut.

– Forferdelig kropp, forferdelig teknikk. Jeg ble sliten med en gang. I den siste bakken måtte jeg bare gå på armene. Jeg måtte slippe de andre forbi og la dem kjempe i toppen. Så får jeg som er bremsen i feltet ligge bak og komme i mål, sier Northug til TV 2.

Eldar Rønning (31) og Pål Golberg (23) måtte takke for seg etter kvartfinalen, og Golberg kan skylle på et fall underveis i rennet. Helt alene i tet mistet han balansen og ga bort en billett til semifinalen. Uhellene ser ikke ut til å stanse for 23-åringen. Eldar Rønning havnet som nummer tre og ble slått ut i samme kvartfinale.

Thomas Northug (23) og Øystein Pettersen (30) hadde heller ikke dagen, og begge havnet sist i hvert sitt kvartfinaleheat.

- Dårlig kvart. Enkelt og greit, oppsummerte «Pølsa» på Twitter etter rennet.

Vi fulgte sprintene direkte her.

På kvinnesiden var Celine Brun-Lie (25) den eneste norske jenta som klarte å ta seg til finalen i sprintcupen i finske Kuusamo fredag.

Der var hun uheldig og hektet midtveis, akkurat som hun gjorde på Beitostølen forrige helg, noe som gjorde at hun havnet for langt bak i løypa til å kjempe om pallplasseringene.

Brun-Lie havnet på femteplass i finalen, bak vinneren Justyna Kowalczyk, mens Kikkan Randall og Denise Herrmann havnet på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Skidronninga Marit Bjørgen (33) skuffet stort og ble slått ut i kvartfinalen. Den norske jenta var raskest på prologen, men i kvartfinalen gikk det galt.

Bjørgen: - Irriterende
Bjørgen virket å ha full kontroll på en topp to-plassering og billett til semifinalen, men tapte mye fart på slutten og havnet på tredjeplass.

Det så lenge ut til at tiden skulle holde til å gå videre som en «lucky loser», men i fjerde kvartfinaleheat gikk det så fort at Bjørgen ble skjøvet ut.

- Det er litt irriterende, for jeg følte at jeg hadde kontroll på heatet. Jeg trodde Kalla var den nærmeste, og så kom det plutselig to litt lengre ut, sier Bjørgen til TV 2.

Også Maiken Kaspersen Falla (23) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (26) måtte takke for seg etter kvartfinalen.

Celine Brun-Lie og Ingvill Flugstad Østberg (23) var de eneste norske jentene som gikk videre til semifinalen. Der måtte Østberg gi tapt, mens Brun-Lie gikk videre som «lucky loser».

Therese Johaug (25) ble også slått ut i sitt kvartfinaleheat, der hun havnet hun helt sist, med Kari Vikhagen Gjeitnes på femteplass.

Heidi Weng (22), I tillegg ble Vibeke Skofterud (33) og Kristin Størmer Steira (32), ble slått ut i prologen.

Kvinnenes minitour i Kuusamo består av tre deler. Sprint klassisk fredag, fem kilometer klassisk lørdag og 10 kilometer jakstart i fri teknikk søndag. Les alt om vintersport her.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken