Gå til sidens hovedinnhold

Spurtfantom bytter lag

Mark Cavendishs overmann skal til knallsterke Astana neste år.

Astana har hatt en flott sesong, men med Alexandre Vinokourov som nå virker til å ha lagt opp for siste gang, er det kasakhstanske laget mer enn hete på overgangsmarkedet.

Vicenzo Nibali var deres storsignering, men torsdag formiddag ble det klart at den klatresterke dansken Jakob Fuglsang også hadde skrevet under for laget.

Men storlaget stopper ikke der. Lenge har laget vært kjent som best når det går oppover. Men nå har de også signert en rytter som kan sette dem på sprintkartet.

Bringer en ny dimensjon til laget
Under Giro d’Italia tok nemlig Andrea Guardini en skikkelig skalp, da han spurtslo selveste Mark Cavendish i en mann mot mann duell. Nå er det klart at den 23 år gamle italieneren har signert for Astana.

- Vi har signert Guardini fordi vi ønsker å konkurrere på alle fronter, og han er utvilsomt den spurteren vi har savnet, uttaler lagsjef Giuseppe Martinelli til lagets hjemmeside.

Får eget opptrekkstog
Rytteren kommer fra Farnese Vini, hvor han har tilbrakt sine to første proffår. Der har det i skrivende stund blitt ikke mindre enn 21 triumfer.

- Jeg er sikker på at han kjører inn nye og mer verdifulle seirer allerede neste sesong, forsetter Martinelli, og legger til at ryttere som Guarnieri, Kangert og Grivko vil bli viktige i opptrekkstoget til den unge sprinteren.

Det er med andre ord en ekte seiersmaskin som ankommer det allerede sterke Astana-laget.

- Vi bygger nå et fantastsik lag, som kan betale tilbake til alle de som har investert i dette laget.

PS: I tillegg til de to nysigneringene har Astana allerede hentet inn Fabio Aru og forlenget med Enrico Gasparotto og Maxim Iglinskiy, mens det er klart at Roman Kreuziger må finne seg et nytt lag.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken