Team Argos-Shimano vil ikke delta i Tour of Beijing. Bakgrunnen for uteblivelsen er den diplomatiske spenningen mellom Kina og Japan over en ubebodd, men energirik øygruppe i Østkinahavet.

- Selv om de fleste lagene vil dra til Tour of Beijing, ønsker vi ikke å delta i rittet, forteller lagets talsmann til Cyclingnews.com

Det betyr at verken Marcel Kittel eller John Degenkolb blir å finne på kinesisk jord neste måned. Tyske Degenkolb var fjerdemann i VM i Valkenburg og vant nylig fem i etapper i Vuelta a España. Fraværende vil også Cheng Ji være. Argos-rytteren er en av få kinesere i det profesjonelle sykkelfeltet.

Mer politisk-hodebry for UCI
Forrige ukes Tour of China ble også berørt av den politiske konflikten. De japanske rytterne, sammen med journalister og fotografer, ble ifølge nyhetsbyrået Reuters kastet ut av rittet etter at bare én etappe var unnagjort.

Salget av øyene - kjent som Senkaku i Japan og Diaoyu i Kina - fra en privat japansk eieren til landets regjering har provosert kinesiske myndigheter, som hevder suverenitet over det energirike havområdet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Staggende arrangør
Tour of Beijing arrangeres blant annet av Global Cycling Promotion, ledet av det internasjonale sykkelforbundet, som aksepterte Argos-lagets avgjørelse, men benyttet anledningen til å understreke at ingen flere lag har trukket seg fra rittet som går over fem etapper.

- Samtlige 18 World Tour-lag er ventet på startstreken i Beijing 9. oktober. Ingen av disse lagenes deltakelse er truet slik situasjonen er nå, sier Alain Rumpf, direktør i Global Cycling Promotion.

World Tour-rittet, som skal arrangeres 9-13 oktober, er en sentral brikke i UCI sin moderniseringsstrategi for sykkelsporten.

Les også: Japanerne kastet ut av Tour of China