*Nettavisen* Sport.

Spurtkomet ute av touren

RETURNERER TIL TOUREN: En uheldig mageinfeksjon satte en bardus stopper for Marcel Kittels Tour de France-debut. Neste år ønsker den talentfulle tyskere å slå tilbake. Foto: STEPHANE MAHE (Reuters/Scanpix)

Etter å ha lidd i flere dager, måtte Marcel Kittel gi seg.

05.07.12 21:48

Det var mange som hadde gledet seg til å se hva det unge spurtfantomet Marcel Kittel kunne få til i verdens største sykkelritt.

I oppkjøringen til Tour de France hadde Kittel spurtslått både Mark Cavendish og André Greipel, så mange trodde tyskeren hadde et reell mulighet til å spurte inn til en etappeseier.

Argos-Shimano hadde også lagt alle egg i spurtkurven og kun tatt ut ryttere som var dedikert til å få Kittel i best mulig posisjon før spurtene.

Magetrøbbel
Men det tok ikke lang tid før det nederlandske laget måtte innse at det som kunne endt i en eventyrhistorie istedenfor gikk rett i dass. Bokstavelig talt.

Før den første fellesstartetappen hadde nemlig Kittel pådratt seg et magevirus, som satt kroppen fullstendig ut. Istedenfor å spurte om seieren endte Argos-rytteren opp med å kjempe mot tidslimiten.

I tillegg til mageproblemene slet også spurteren med et vondt kne, og på torsdagens etappe var strikken strukket så langt som det var mulig. Knesmertene var så store at Marcel Kittel måtte kaste inn håndkleet.

Slått ut av knesmerter
- Jeg er veldig skuffet. Jeg så virkelig frem til denne touren og hadde store forventninger til den. Jeg var klar og lagkameratene mine var klare. Jeg trodde vi kunne vinne en etappe, men slik ville det seg ikke.

- Det var smerten i mitt venstre kne som gjorde at jeg måtte bryte. Mageproblemene har gitt meg litt kramper, som kanskje har gjort at jeg har sittet litt annerledes på sykkelen. Vi får undersøke det videre, sier Kittel til lagets hjemmeside.

Den store trøsten for Argos-Shimano er at Tom Veelers har levert strålende i Kittels fravær, med en tredje-, en fjerde- og en sjetteplass på spurtetappene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.