Marcel Kittel viste seg som verdens beste spurter under Tour de France.

Den tyske unggutten stakk av med hele fire etappeseirer. Det var flest av alle i hele touren.

Men det er ikke bare i beina han har krutt. Han vet nemlig også hvordan han skal få sagt det.

Bli bedre kjent med Marcel Kittel her!

Vil ha livstid
Tyskeren, som sykler for Argos-Shimano, tar nå til orde for at de som blir tatt for tung doping skal utestenges for livstid.

- Vi er alle for at straffene for ryttere som doper seg skal bli hardere. Jeg mener at de som bloddoper seg, bruker EPO eller veksthormoner, bør utestenges for livstid, sier Kittel til avisen Die Welt, ifølge NTB.

Tidligere i sesongen gikk Kittel hardt ut under Tyrkia rundt, som ble vunnet av tyrkeren Musfata Sayar. Kittel hadde ikke tro på at det skjedde med redelige midler, og fikk senere rett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil ha doping kriminalisert
I noen land er doping kriminalisert, slik som i Frankrike. Men det er ikke slik overalt. Nå håper Kittel at hjemlandet skal ta tak.

- Jeg mener at vi i Tyskland bør ha en dopinglov som gjør at ryttere som har dopet seg kan bli forfulgt i rettsapparatet. Det bør bli slik at dopingmisbruk skal være straffbart, mener Kittel.

Samtidig understreker han at ting har forandret seg i sykkelsporten.

- Den gangen Zabel, Bjarne Riis og Lance Armstrong dopet seg, skjedde det i en organisert form innen lagene. Slik er det ikke lenger. De rytterne som doper seg i dag, gjør det på eget initiativ, sier den tyske stjernespurteren.

Erik Zabel innrømmet nylig å ha løyet da han innrømmet doping i 2007. Den gangen sa han at han prøvde EPO i forbindelse med touren i 1996, men at ha ga seg fordi hani ikke likte bivirkningene.

Nylig kom det fram at Zabels dopingprøver fra 1998-utgaven av Tour de France inneholdt EPO. Den tidligere spurtkongen har nå lagt seg flat å innrømmet dopingbruk fra 1996 til 2004.

Mandag offentliggjorde UCI at Zabel har trukket seg fra rådet for profesjonell sykling.