RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LANGTIDSSKADD: Uten Andreas Thorkildsen blant deltakerne forsvinner en av de mest tradisjonsrike øvelsene fra det norske Diamond League-programmet.
LANGTIDSSKADD: Uten Andreas Thorkildsen blant deltakerne forsvinner en av de mest tradisjonsrike øvelsene fra det norske Diamond League-programmet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Spyd kastes ut av Bislett Games

Sist oppdatert:
Droppes fra programmet for første gang på 13 år.

Andreas Thorkildsens hofteskade gjør at spyd ikke blir en Diamond League-øvelse på Bislett. Dette skjedde sist helt tilbake i 2001.

Torsdag offentliggjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) hvilke øvelser som får Diamond League-status på hvert enkelt stevne kommende sesong.

Spyd for menn har i lang tid vært en fast øvelse for Bislett-publikummet, men i stevnets 50-årsjubileum utgår konkurransen.

- Det er ene og alene på grunn av Thorkildsens operasjon. Han var med i diskusjonen, og jeg snakket med ham noen dager før vi tok avgjørelsen. Han kom ikke til å være klar til Bislett, sier Bislett-general Steinar Hoen til NTB.

Udramatisk

I slutten av august ble det norske spydesset operert for en skade i hofta. Ifølge det medisinske apparatet ville det ta mellom seks og ni måneder før 32-åringen er tilbake i normal trening. Derfor kommer Bislett Games 11. juni litt for tidlig.

- Det er mulig han er tilbake før den tid, men å kaste på Bislett vil han først gjøre når han er virkelig klar. Det ble sisteplass i år, og han ønsker nok ikke en reprise på det, sier Hoen.

- Dette er helt udramatisk. Thorkildsen har vært med i diskusjonen og er innforstått med valget vårt, fastslår han.

I 2000 satte Trine Hattestad verdensrekord på Bislett med et kast på 69,48 meter. Etter sesongen la hun opp, og i 2001 valgte arrangørene å droppe øvelsen.

Siden den gang har kastøvelsen vært fast på Bislett-programmet.

Verdensrekordjakt

I mangelen på spyd har Hoen i stedet festet blikket ved en annen øvelse i stor framgang. Med høyde for menn garanterer den tidligere høydehopperen verdensrekordforsøk i juni neste år.

- Det er ingen tvil om at vi kan gå ut og si det. Hvis vi kunne fått en verdensrekord i det 50. stevnet ville det vært fantastisk.

- Det ville kanskje vært ekstra spesielt for deg?

-  Det er jo min store drøm, og ville nesten vært for godt til å være sant.

Forrige sesong var både Mutaz Essa Barshim (2,43) og Bogdan Bondarenko (2,42) nær ved å true Javier Sotomayors verdensrekord som lyder på 2,45 meter. Det er disse to Hoen håper å se i Norge.

– De to i en superduell hadde vært fantastisk.

Bolt-dialog

Hoen røper også at Bislett-arrangøren allerede er i kontakt med Usain Bolts team for å få ham til Norge 11. juni.

- Ingenting er klart, men 200 meter er den øvelsen han ønsker seg mest, og den har vi i år, forteller Hoen.

I tillegg vil en engelsk mil og 1500 meter for kvinner være Diamond League-øvelser hvor norske Henrik Ingebrigtsen og Ingvill Måkestad Bovim har seiersmuligheter. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere