*Nettavisen* Sport.

Spydde i avgjørende sett

Foto: (foto: scanpix)

Varmen er den største fienden under årets US Open. Det fikk Andy Murray - og publikum - erfare tirsdag kveld.

31.08.05 09:13

Murray måtte nemlig kaste opp midt i det avgjørende settet av maratonkampen sin mot Andrei Pavel i går kveld. Det skotske vidunderbarnet tok seg likevel sammen og vant kampen.

Murray er varmens tredje offer på to dager. Det er 30 grader i skyggen og en luftfuktighet på 85 prosent. Mandag ble japanske Akiko Morigami rammet av heteslag etter bare halvannen times spill på banen. Hun ble fraktet bort fra Flushing Meadows med rullestol, og hyperventilerte kraftig på vei ut.

I går måtte franske Michael Llodra bryte sin kamp mot Carlos Moya på grunn av varmen. På vei til garderoben kollapset Llodra og ble ført til sykehus. Det er ikke kjent hvordan det gikk med ham til slutt.

Ved stillingen 2-1 i avgjørende mot Andrei Pavel i går var det Murrays tur. Plutselig, og midt på banen, begynte han å kaste opp, på samme måte som Pete Sampras gjorde i 1996 da han vant turneringen. Ifølge Aftonbladet tok det 21 minutter før spillet kom i gang igjen, og da brøt Pavel Murrays serve umiddelbart. De fleste trodde at rumeneren ville stikke av med seieren.

Men Murray brøt tilbake etter at dommeren overprøvde en linjedommers beslutning, og dømte ballen inn i Murrays favør. Da kokte det over for Pavel, som på grunn av sine protester fikk ytterligere et poengs straff.

Murray vant til slutt settet og kampen med 6-3, 3-6, 3-6, 6-1, 6-4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.