Gå til sidens hovedinnhold

Spyr for Enga

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (23) gjør mer enn å blø for klubben. Under kampen mot Stabæk spydde han tre ganger.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-STABÆK 1-1

– Det var aldri snakk om å bytte. Jeg ga beskjed til benken om at jeg skulle fortsette. Like etterpå spydde jeg enda gang, sier Grindheim til Nettavisen.

Han løp, kriget, taklet og dirigerte som besatt kampen gjennom, akkurat slik vi har sett ham i mange kamper. Men det mange ikke la merke til var at han – midt i kampens hete – måtte brekke seg og kaste opp midt på banen.

– Jeg har vært forkjølet og det satt litt i kroppen. Jeg spydde tre ganger underveis i kampen, like etter noen kraftige hostekuler. Men jeg ville ikke bytte, det ga jeg klar beskjed om.

Vil ha Bislett
Til tross for dette, var Grindheim en av kampens beste spillere. Mot Stabæks tøffe midtbane vant han de fleste duellene og la ned kilometer med løping kampen gjennom. Men både haugesundsgutten og resten av VIF slet mot rivalene fra Bærum.

– Når de scorer først, så blir det tungt. Vi er ikke på vårt beste når vi kommer på etterskudd, sier Grindheim, som heller ikke var helt fornøyd med gressteppet.

– Banen var skikkelig humpetitten-teia. Sånn er det jo på denne tiden av året, men jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan spille på Bislett der banen er helt strøken.

Dårlig bevegelse
Etter en kjedelig første halvtime med 0-0 i sjanseprotokollen, slo Stabæk til. Brasilianske Alanzinho satte fart forbi halve VIF-laget, slo en fin stikker til Daniel Nannskog, som så vidt fikk pirket ballen forbi en utrusende Arni Gautur Arason i VIF-buret.

Scoringen kom ut av intet. For selv om Vålerenga styrte det meste, var de tafatte framover. Akkurat som mot Tromsø sist.

– Vi var altfor dårlige i både bevegelsene og presisjonen i pasningsspillet. Alle sto altfor mye stille, sier VIF-stopper Kjetil Wæhler.

– Det ble for mye én og én. Vi manglet det lille ekstra. Særlig savnet jeg at én av de foran møtte, la igjen ballen og stakk i rom, sier Grindheim.

I tillegg gikk samtlige skuddforsøk langt over mål, særlig hadde Sembastin Mila feilinnstilt foten. Og Freddy dos Santos skjøt så høyt over en gang at ballen spratt på tribunetaket bak mål, før den hoppet ned igjen.

Reddet av Fredheim Holm
Til slutt var det wonderboy Daniel Fredheim Holm som reddet det ene poenget for VIF. Med det ”gale” høyrebeinet, styrte spissen ballen i krysset etter en pasning fra landslagskollega Jarl André Storbæk.

Og hadde VIF hatt marginene på sin side, skulle Tippeligaens eldste Ronny Johnsen (37) ha scoret vinnermålet ti minutter før slutt da han nikket i tverrliggeren fra kort hold. Det hadde ikke vært ufortjent, for i andre omgang var oslolaget klart best.

– Jeg synes vi kjørte over Stabæk mot slutten og alt i alt ville fortjent tre poeng. Men totalt sett er jeg ikke fornøyd. Vi må opp på et høyere nivå enn dette, sier Vålerenga-trener Petter Myhre.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet