RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Særforbund vil ha innsyn i NIFs bruk av PR-byrå

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Et flertall av særforbundene mener Norges Idrettsforbund (NIF) må offentliggjøre hvor mye penger som brukes på rådgivningsfirmaet First House.

VG har vært i kontakt med samtlige av de 54 særforbundene som er underlagt idrettsforbundet. NIF har brukt firmaet i forbindelse med arbeidet for Oslo 2022, men har ikke villet opplyse til avisen hvor mye det koster.

31 av særforbundene mener kostnadene bør offentliggjøres. Det er blant andre store forbund som fotball og håndball. Ti forbund støtter NIF, mens åtte er uten formening. Fem forbund sier de generelt er for åpenhet, men vil ikke svare direkte på spørsmålet fra VG.

– NIF ser det som positivt at særforbundene gir uttrykk for sine meninger. NIF har også stor forståelse for at mange av VGs lesere mener at norsk idrett skal være åpen på sin bruk av ressurser. Vi er samtidig trygge på at våre medlemsorganisasjoner ikke ønsker at norsk idrett skal drive saksbehandling gjennom avisspaltene, men at spørsmål og synspunkter fra tillitsvalgte blir behandlet i de dialogfora og formelle kanaler som er etablert for dette formålet, skriver assisterende generalsekretær i NIF, Øystein Dale, i en epost til VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere