RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørgårds tyngste dag

(FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Søndag opplevde Krister Sørgård sin vondeste dag som langrennstrener. Likevel er han fast bestemt på å fullføre kontrakten.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Etter søndagens stafettfiasko kostet Sørgård på seg en frikveld fra hele langrennsmiljøet. På den eneste anstendige restauranten i Pragelato sentrum inntok han en treretters middag og et glass rødvin helt alene mens han bearbeidet skuffelsen.

Da hadde han allerede snakket med kona Hanne og de tre sønnene på to, fire og seks år.

Mandag var den utskjelte treneren tilbake på langrennstadion – med nytt mot i det strålende solskinnet.

- Det hjelper å få snakket med familien. Jeg begynner å savne dem veldig etter å ha vært borte i over to uker, medgir Sørgård.

- Hva sa guttene?

- Emil på seks syntes det var rart at Tore ikke vant, ettersom han gikk med nummer én på brystet. Det gir et litt annet perspektiv på et skirenn.

Mareritt-OL
Men Tore Ruud Hofstad ble ikke nummer én. Han kom i mål som nummer fem. Da hadde allerede Krister Sørgård begynt å motta hets per sms. Det fikk han også i store mengder da han valgte å vrake Petter Northug fra OL-troppen.

Northug-vrakingen er bare én av mange kontroversielle valg Sørgård har gjort som sjef for de norske langrennsherrene. Ofte er det likevel han som har ledd sist, når medaljene er blitt telt opp. Sånn har det ikke gått i Torino-OL.

Hele mesterskapet har utviklet seg til et mareritt. Det startet allerede på åpningsdistansen duathlon, da Frode Estil ramlet og brakk ei ski på startstreken. Men Estil kom tilbake og vant sølv, og dermed var åpningen ok.

Heller ikke i lagsprinten ble det fullklaff. Jens Arne Svartedal hadde for dårlig feste, men Tor Arne Hetland reddet et nytt norsk sølv.

Fritt fall
Siden har de norske herreløperne vært i fritt fall. Fire gullkandidater smurte seg bort på 15 kilometer klassisk, der Frode Estil til slutt ble bestemann som nummer 17.

Søndagens stafett sitter friskt i minne hos de fleste nordmenn. Frode Estil valgte feil ski og Tore Ruud Hofstad var ute av form. Dermed ble det femteplass i Norges svakeste OL-stafett siden 1988.

- Det var ikke bra, det som skjedde på stafetten. Frode burde ha vært litt mindre glad i godskiene sine og valgt et annet par. Men vi hadde nok ikke vunnet uansett, for Tore var ikke i godt nok slag. Og det er mitt ansvar, gjentar Sørgård.

- Hvor mye har du tenkt på det som skjedde?

- Mye. Det er jo vi som står midt oppi det som blir aller mest skuffet. Ingen må tro noe annet. Men nå har vi lagt det bak oss og fokuserer hundre prosent på de to siste distansene.

Holder ut
- Hvordan opplever du motgangen etter så mye suksess?

- Det er selvfølgelig tungt. Men det er jobben min å holde ryggen rak. Og det skal jeg klare.

- Vurderer du å trekke deg?

- Jeg har kontrakt i ett år til, og forholder meg til det. Men så er det slutt. Da er jeg ferdig.

Onsdag er det sprint i Pragelato – med Tor Arne Hetland og Marit Bjørgen som norske gullhåp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere