RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørget for askeladdgaranti

(FOTO: Stian L. Solum/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nybergsund-trener Ola Brenden trakk FK Haugesund opp av bollen – men ville helst møte Lillestrøm!

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Nybergsund-treneren var den første til å trekke et lag opp av bollen i trekningen av cupens kvartfinaler på Ullevaal mandag. Med et bredt glis trakk han opp FK Haugesund – og senere sørget Ronny Deila for å trekke nettopp Nybergsund som FKHs motstander.

Ser til Sogndal
Den norske cupen er garantert en askeladd – minst til semifinalen.

Og både FK Haugesund og Nybergsund har allerede vist at de kan slå ut Tippeliga-lag.

- Vi skal jo tilbake til 1976 for å finne sist gang et lag fra 2. divisjon var i cupfinalen, da tapte Sogndal for Brann. Artig at det blir en askeladd i semien, sier Brenden til Nettavisen.

Men Sundet-treneren var likevel ikke helt fornøyd med trekningen – han ønsket seg heller Lillestrøm!

- Om vi hadde trukket Lillestrøm, tror jeg at vi hadde fått en ny hjemmekamp. Og da kunne vi dratt den siste økonomiske gevinsten ut av cupen. Jeg tror vi har tjent rundt 800.00 kroner på cupen så langt, i tillegg kommer salg i forbindelse med hjemmekampene, anslår Brenden.

- Det er klart cupen er viktig for Nybergsund Fotball økonomisk. Det er enormt inntektsbringende for oss å komme langt, legger han til.

Senker forventningene
Han senker allerede forventningene til at Nybergsund skal bli askeladden i semifinalen.

- Alle lagene vi kunne møtt er vanskelige, men Haugesund er kanskje minst vanskelige. Likevel vil vi nok ikke møte den undervurderingen vi har gjort så langt, jeg tror lagene er blitt mer bevisste på oss, sier suksesstreneren.

- Vi drar ikke til Haugesund som favoritter i hvert fall. Vi vet det blir tøft, men vi har ingenting å tape, slår han fast.

Samtidig er det klart at Nybergsund har fått mye mer oppmerksomhet enn FK Haugesund etter avansementet til kvartfinalen. Til trekningen på landslagsarenaen hadde FKH sendt kaptein Eirik Horneland – og fotballforbundets folk hadde faktisk vanskeligheter med å finne ham, selv om han sto der i klubbdrakta!

Haugesund fornøyd
- Er du fra FK Haugesund, spurte NFF høflig – mens alle skulle snakke med Ola Brenden.

- Hvor fornøyd var du med at Nybergsund ble motstander, Eirik Horneland?

- He he, på forhånd ønsket vi oss Nybergsund, det er klart. Men vi skal ha respekt for dem, om vi slipper oss ned litt og de løfter seg, er det fullt mulig for dem å slå oss, sier FKH-kapteinen til Nettavisen.

- Uansett er det bra for cupen og dens popularitet at det garantert er en askeladd fra utenfor Tippeligaen i semien, mener Horneland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere