RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørlie tok fire gullbelter

Den nybakte verdensmesteren i kickboksing, Tonje Sørlie, var suveren i helgens konkurranse i Venezia og kom hjem igjen med 18 seire av 19 mulige.

Fire gullbelter (blant annet i 60kg klassen og åpen klasse) og tapende finalist i lagkonkurransen i 55-kilos klassen i stevnet i Italia. Tonje Sørlie har bare tapt fire fighter på nesten 180 internasjonale kamper.

- Hun er i knallform, jeg skjønner ikke hva jenta er laget av, sier pappa og manager Stein Sørlie til iBergen.no. 24-åringen fra Bergen var suveren i 18 av de 19 kampene hun gikk på to dager i stevnet italienerne liker å kalle et uoffisielt VM.

- Vet ikke hvor mye en skal ligge i det, men de prøver å få det til å bli et gull-belte stevne som skal være et uoffisielt VM. Men det kommer nok enda flere kickboksere til Irland Open om to uker. Det er det største stevnet utenom EM og VM, sier Stein.

Sterk psyke
Teknisk er ikke Tonje så mye bedre enn sine motstandere. Det er psyken hun knekker dem på.

- Det er ingen andre som er så sterk i hodet som Tonje. Så er hun i tillegg gjennomtrent etter tre treningsøkter i uken siden hun var 11 år gammel. Det en kan kalle en treningsnarkoman, sier pappa Stein til iBergen.no.

Blir hun rik?
- Nei, sier Stein og ler godt.

- Sammen med de fire gullbeltene har Tonje med seg en konvolutt med 210 Euro. (1700 kroner, red.anm)

Sesong hele året
Forrige helg gikk det første internasjonale stevnet for året av stabelen i Athen. Siste stevnet for kickbokserne går i desember. Sesongen er med andre ord lang.

- Hvis profesjonelle boksere går en 12-runderskamp, så tar det flere måneder før de går neste kamp. Her går Tonje og de andre 18 kamper på en helg, og er klar igjen til neste helg. Det sier litt om denne sporten.

Om to uker møter Tonje verdens beste kickboksere i Irland Open. Her deltar hvert år nesten 1400 kickboksere fra hele kloden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere