RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørloth og Crystal Palace måtte gi tapt for Chelsea

PÅ SKUDD: Alexander Sørloth hamret ballen i stolpen for Crystal Palace.
PÅ SKUDD: Alexander Sørloth hamret ballen i stolpen for Crystal Palace. Foto: John Walton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Nordmannen farligst frempå for bortelaget.

CHELSEA - CRYSTAL PALACE 2-1

Chelsea senket Crystal Palace og Alexander Sørloth 2-1 hjemme på Stamford Bridge lørdag kveld. Den norske landslagsangriperen spilte hele kampen for Roy Hodgsons menn.

Willian og et selvmål av Martin Kelly gjorde vei i velinga for Chelsea, som fortsetter å jage plass blant topp fire i Premier League. Patrick van Aanholt reduserte for bortelaget like før slutt.

For Sørloths del var han kunne centimetre unna å gjøre sitt første mål i Premier League like etter pause. Wilfried Zaha spilte nordmannen igjennom, og han hamret ballen i stolpen bak Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

- Ååhh .. Alexander Sørloth- Det var synd. Nærmere kommer man ikke, skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter at nordmannen hadde smelt ballen i metallet.

Senere i kampen banket Sørloth ballen i mål, men dommer Anthony Taylor valgte å annullere scoringen. Det fikk TV 2-ekspertene til å stusse.

- Han tror at Jairo Riedewald strekker ut beinet og tar Gary Cahill, men det gjør han ikke. Det er ingen verdens ting. Det målet burde ha stått. I tillegg blåser han jo like før Sørloth skyter, så det er en feilaktig annullering, sa Simen Stamsø Møller i TV 2-studioet.

Som nevnt, så betyr seieren at Chelsea fortsetter å jage en topp fire-plass hvilket vil bety Champions League-spill for Antonio Contes menn. De ligger på femteplass, med to poeng opp til Tottenham.

- Jeg mener vi skapte sjanser til å score mål i dag. Vi gir vekk reduseringen til 2-1, og det er litt trykk, men jeg føler vi klarer å holde ballen høyt i banen og vekk fra vårt mål. Jeg mener vi fortjente seieren, vi spilte en god kamp, spesielt i første omgang, om mot et godt Crystal Palace-lag, sa Chelsea-trener Antonio Conte til BT Sport etter kampen.

Crystal Palace kjemper fortsatt for tilværelsen i den øverste divisjonen i England. Lørdagens tap betyr at Sørloth & co ligger på 18. plass med 27 poeng. Det er kun ett poeng opp til trygg grunn i Premier League.

- Jeg var veldig skuffet med første omgang, det var ikke den fotballen jeg vet vi kan spille. Vi var ikke agressive nok, vi gav de for mye plass og de scoret to mål. I andre omgang var vi bedre, og spilte slikt vi har gjort i det siste. Vi kan si vi var litt uheldige. Vi fikk et mål annullert ved Sørloth, som på en annen dag kanskje ikke blir annullert, sa Crystal Palace-trener Roy Hodgson til engelske BT Sport etter kampen.

Enveiskjøring

Det ble en tung førsteomgang for Alexander Sørloth og Crystal Palace, da Chelsea styrte det aller meste som skjedde på Stamford Bridge. Allerede etter ni minutter var de blåkledde nære på.

N'Golo Kanté løsnet nemlig skudd fra like utenfor boksen, og Olivier Giroud var nære ved å styre ballen i mål for vertskapet. Heldigvis for Palace og Wayne Hennessy rakk ikke franskmannen frem-

Ved flere anledninger truet Willian med skuddforsøket, og etter 25 minutter skulle brasilianerens forsøk endelig gjøre seg tellende for Antonio Contes menn.

Ballen smalt via stolpen, og inn i nettet bak en utslått Hennessy. Dermed kunne Chelsea juble for 1-0 mot Palace.

Palace slet med å spille seg til muligheter i den første omgangen, men like før halvtimen spilt kombinerte Christian Benteke og Alexander Sørloth fint. Nordmannens forsøk suste over mål.

Det skulle bli mer Chelsea utover i omgangen, og like etter halvtimen spilt rullet de blåkledde opp et fantastisk angrep. Eden Hazard fant til slutt Davide Zappacosta som banket ballen inn mot mål.

Martin Kelly og Hennessy klønet det til inne foran Palace-målet, og ballen havnet til slutt i målet. Chelsea ledet 2-0 like etter halvtimen spilt.

Det kunne blitt enda mer like før pause da Giroud fikk muligheten til å avslutte inne i boksen. Franskmannens avslutning var god, men en heorisk blokk av James Tomkins gjorde at det eksisterte et ørlite inn i den andre omgangen.

Likevel ledet Chelsea 2-0 etter de første 45 minuttene på Stamford Bridge.

Sørloth i stanga og nettet

Crystal Palace kastet innpå Wilfried Zaha i den andre omgangen, og allerede i det 47. minutt virket det som ivorianeren kanskje har funnet tonen med norske Sørloth.

Han spilte igjennom nordmannen etter å vunnet ballen og Sørloth hamret ballen mot mål. Dessverre for den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen så gikk ballen i stolpen.

Tomins fortsatte storspillet sitt defensivt i den andre omgangen da han nok en gang stoppet en stor Chelsea-mulighet med en blokk. Willians skudd hadde sittet i nettet etter 50 minutter hadde det ikke vært for engelskmannen.

Crystal Palace forsøkte å jobbe seg inn igjen i kampen og Patrick van Aanholt fikk hamret til på halv volley like før timen spilt. Thibaut Courtois hadde få problemer med å stoppe nederlenderens forsøk.

Det ville seg ikke helt for Giroud i dag. I det 67. minutt fant Marcos Alonso ham med en utsøkt pasning, men franskmannens avslutning stod ikke i stil og smalt i stolpen.

Alexander Sørloth banket ballen i mål for Palace fem minutter før full tid, men dommer Anthony Taylor hadde blåst for frispark til Chelsea like før skuddet gikk.

Van Aanholt klarte å skape ny spenning like før slutt da han ble spilt igjennom og snek ballen inn under Courtois i Chelsea-buret, og reduserte til 1-2.

Det skulle likevel ikke holde for laget fra Croydon i London. Chelsea sikret alle de tre poengene etter å ha vunnet 2-1 hjemme på Stamford Bridge lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere