RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KONTROLL: Petter Solberg har god kontroll på konkurrentene i VM-sammendraget.
KONTROLL: Petter Solberg har god kontroll på konkurrentene i VM-sammendraget. Foto: Jørgen Steinli (NTB scanpix)

Stø kurs mot VM-tittelen

Petter Solberg viser konkurrentene bakspeilet.

Petter Solberg har sine argeste VM-rivaler i bakspeilet etter første dag av den franske VM-runden i rallycross lørdag. Den norske motorsportstjernen ligger på en sterk annenplass.

Bare svenske Timmy Hansen var raskere enn Solberg sammenlagt etter de første to heatene. Solberg kjørte inn til to tredjeplasser lørdag. De siste to heatene, semifinaler og finaler avvikles søndag.

- Annenplass etter to heat er jeg veldig fornøyd med. Jeg tenker kun på VM sammenlagt og gjør alt jeg kan for å sanke flest mulige poeng uten å ta for stor risiko. Vi gjør noen små justeringer på bilen før siste dag for å finne enda mer grep i underlaget. Samtidig må vi ta vare på dekkene mest mulig, sa Petter Solberg.

For fire uker siden vant 39-åringen forrige VM-runde. Han vant også i Portugal i sesongåpningen og kom til Frankrike med en ledelse på 20 poeng.

- Det er fire og et halvt løp igjen av sesongen, og alt kan fortsatt skje. Målet er å bygge opp enda større ledelse før sesongavslutningen. Samtidig griper jeg seierssjansen om den byr seg, men banen her er krevende og vanskelig. Jeg har vært kvalifisert til samtlige finaler så langt i sesongen og sikter i første omgang inn på å fortsette den trenden, sa Solberg.

Nærmeste VM-rival er finske Toomas Heikkinen, som slet stort lørdag og ligger på 14.-plass. Treer sammenlagt er latviske Reinis Nitiss, som er firer etter lørdagens to heat. De tolv beste etter fire innledende heat tar seg videre til semifinaler.

De to øvrige nordmennene i største klasse (Supercars), Henning Solberg og Andreas Bakkerud, møtte på problemer og ligger på henholdsvis 21.- og 23.-plass.

De TV-sendte semi- og finalene avvikles tidlig søndag ettermiddag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere