*Nettavisen* Sport.

St. Louis vant - for Canada

Martin St. Louis ble matchvinner for Canada, da USA ble satt på plass med 2-1 i gigantmøtet i World Cup ishockey.

01.09.04 12:23

Kampfakta Canada - USA

29-åringen, som representerer den reneste Askeladden-historien i National Hockey League, scoret et mål og hadde en assist i nattens kamp.

Lav
St. Louis ble nemlig regnet for å være for lav for å kunne spille ishockey på så høyt nivå. Derfor ble han aldri draftet av noen klubber. Offisielt er han 175 høy, hvilket de aller, aller fleste tviler sterkt på sannhetsgehalten i.

Men han sto på og fikk til slutt kontrakt med Calgary Flames. Det ble imidlertid lite med istid i den canadiske klubben, og derfor havnet han etter hvert i Tampa Bay Lightning.

Fikk sjansen
Heller ikke der fikk han spilt særlig mye, inntil han en dag tok bladet fra munnen, og forlangte møte med treneren. Der slo han i bordet og sa han var kapabel til å spille i hvilken som helst rekke, inklusive førsterekka.

Treneren lot St. Louis få sjansen, og det ble suksess direkte. 2002/2003-sesongen ble det 33 mål og 37 assist. Og stjernen var tent.

Tøff kamp
Sist sesong ble han poengkonge i NHL – i tillegg til at han ble stemt fram til den mest verdifulle spilleren av NHL-spillerne selv. Han noterte 38 mål og 56 assist.

Nattens kamp ble meget tøff mellom to lag som kjenner hverandre veldig godt. De to lags målvakter, Martin Brodeur, Canada og Robert Esche, USA ble kampens forgrunnsfigurer.

I tillegg til Martin St. Louis scoret Joe Sakic for Canada, mens Bill Guerin fant nettmaskene for USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.