*Nettavisen* Sport.

St. Pauli-spiller ut av troppen etter innlegg i sosiale medier

 

FIKK SPARKEN: St. Pauli-spilleen Cenk Sahin. Foto: Axel Heimken (AFP)

Cenk Sahin er ikke lenger del av den tyske fotballklubben St. Paulis spillertropp etter at han uttrykte støtte til den tyrkiske militæraksjonen i Syria.

25 år gamle Sahin, som er lagkamerat med norske Mats Møller Dæhli i 2. Bundesliga-klubben, la i forrige uke ut et innlegg i sosiale medier der han ga sin støtte til militæret i hjemlandet.

«Vi står bak våre heroiske militære og hæren. Våre bønner er med dere!» Skrev fotballspilleren og supplerte med navnet på militæroperasjonen i Syria.

Det førte til at St. Pauli-fansen fredag skrev et åpent brev til klubbledelsen. Der ble det forlangt at Sahins kontrakt termineres med bakgrunn i at spilleren også tidligere har «uttrykt seg som pro-nasjonalist og lojal mot regimet».

St. Pauli lovet å håndtere saken internt, og mandag bekreftet klubben at Sahin i tiden som kommer ikke skal verken trene eller spille kamper med laget. Spilleren skal selv ha vært involvert i diskusjonene som ledet til beslutningen.

25-åringens kontrakt er samtidig ikke terminert, men forblir gyldig.

Sahin er St. Paulis nest dyreste spiller gjennom tidene. Han skal ha kostet 1,3 millioner euro, rundt 13 millioner norske kroner, da han ble hentet til klubben.

Forsvarsspilleren kan i tiden som kommer forsøke å finne et annet sted å trene. En overgang er først aktuelt etter 1. januar.

St. Pauli skriver at spillerens «gjentatte mangel på respekt for klubbens verdier så vel som spillerens sikkerhet» ledet til mandagens avgjørelse.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag