*Nettavisen* Sport.

Stabæk: - VIF tok initiativ til avtalen

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Bærumsklubben skylder på Vålerenga i Veigar Pall Gunnarsson-saken.

17.11.11 22:06

Oppstyret rundt Veigar Pall Gunnarssons omstridte overgang fra Stabæk til Vålerenga ruller videre.

Torsdag ble det klart at Asker og Bærum politidistrikt vil gå inn og etterforske saken som har fått mye omtale i media den siste tiden.

Bakgrunnen for saken er at den islandske spissen ble solgt for én million kroner, men samtidig kjøpte Vålerenga en opsjon på da 15 år gamle Herman Stengel for fire millioner kroner.

- VIF tok initiativ
Gunnarssons forrige klubb, franske Nancy, skulle ha halvparten av et videresalg.

Men siden islendingen bare ble solgt for en millioner, slapp Stabæk med å betale en halv million til Nancy. Hadde kjøpesummen vært fem millioner, ville Stabæk ha måttet betale 2,5 millioner.

Nå hevder bærumsklubben at det var Vålerenga som tok initiativet til overgangen.

- Sånn som forslagene kom på bordet, så var det Vålerenga som tok de initiativene, og vi aksepterte de initiativene, sier Jarl Øverby, Stabæks konstituerte styreleder ifølge TV 2.

- Så dere har aldri på noe tidspunkt tilbudt Rosenborg eller Vålerenga en pakkeløsning med to spillere?

- Det er viktig å forstå hvilken økonomisk situasjon Stabæk var i. Vi ønsket å selge flere spillere fordi vi ønsker å ha en kontrollert økonomi. Derfor satte vi i gang initiativ, og disse transaksjonene kom som en konsekvens av det, fortsetter han.

- Ingen kommentar
Styreleder i Vålerenga Fotball, Odd Skarheim, ønsker ikke å komme med et tilsvar til Stabæks påstand om at VIF tok initiativet til Gunnarsson/Stengel-pakken.

- Jeg ønsker ikke å kommentere etterforskningen som nå er i gang. Det Stabæk sier må stå for deres egen regning, sier Skarheim ifølge TV 2.

Vålerenga sendte tidligere torsdag ut en pressemelding der klubben gjorde det klart at den ønsker å samarbeide fullt med politiet i etterforskningen av saken.

- Vålerenga vil gi politiet full støtte i etterforskningen, og vi ser fram til at saken blir gjennomgått av politiet, sa Skarheim i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.