Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk berget plassen etter selvmål

Stabæks trener Henning Berg slipper jubelen løs etter at Stabæk har sikret plassen i Eliteserien med 2-1-seier over Aalesund sammenlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Stabæks trener Henning Berg slipper jubelen løs etter at Stabæk har sikret plassen i Eliteserien med 2-1-seier over Aalesund sammenlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund så opprykksdrømmen ryke da Pape Habib Gueyes selvmål sikret Stabæk videre spill i Eliteserien med 2-1-seier sammenlagt. Kampen i Ålesund endte 1-1.

Etter 71 minutter skulle Gueye klarere et hjørnespark, men var i stedet uheldig og headet ballen i eget mål. Med uavgjortresultatet reddet Stabæk plassen på øverste nivå i norsk fotball.

– Det betyr mye for klubben og veldig mange. Det er et enormt press. Vi har det yngste laget i Eliteserien, så måten disse gutta takler dette på er enormt bra, sa Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport.

– Disse unggutta fortjener å spille i Eliteserien, sa Vadim Demidov.

Stabæk tok første stikk og festet grepet om den siste billetten til neste års eliteserie da de vant 1-0 på hjemmebane onsdag. Tobias Børkeeiet ble da matchvinner og ga bærumslaget det beste utgangspunktet foran returkampen.

Aalesund viste imidlertid langt bedre takter fra start på hjemmebane enn i forrige kamp på Nadderud.

Stabæks første store sjanse kom etter 18 minutter da AaFKs Aron Thrandarson mistet ballen i farlig sone. Ohi Omoijuanfo spilte igjennom Franck Boli, som kom alene med Aalesunds keeper Andreas Lie. Boli forsøkte å finte seg forbi sisteskansen, men ble i stedet felt og trolig snytt for straffe.

Dommer Tore Hansen mente Stabæk-spilleren filmet og ga ham gult kort. Reprisen viste at den vurderingen kan diskuteres.

Lokal helt

Aalesund var nødt til å score, men syntes å være langt unna før Oddbjørn Lie på magisk vis tråklet seg gjennom Stabæks forsvar og banket kula kontant i nettmaskene etter halvtimen ute på matta.

Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget, og det var duket for dramatikk i Ålesund. Begge lag var nødt til å score.

Fem minutter senere fikk bortelaget en gyllen mulighet da de fikk frispark på 20 meter. Forrige kamps målscorer Børkeeiet fyrte av et skudd over muren og fikk treff i tverrliggeren. Til tross for flere solide målsjanser for bortelaget like før pause, klarte ikke Stabæk å sette ballen innenfor stolpene.

Uheldig

I pausen sa AaFK-trener Lars Bohinen at de var nødt til å angripe kampen. Det var derimot gjestene som sto for annenomgangens første store sjanse da Ola Brynhildsen fyrte av et skudd, men Lie i Aalesund-buret reddet. I tillegg blåste dommer Hansen av for offside.

Annen omgang svingte begge veier, og begge lag sto for flere store muligheter. Men i det 71. minutt var Aalesund svært uheldig da Gueye headet et hjørnespark i eget mål. Dermed var AaFK nødt til å score to mål for å ta seg til Eliteserien.

Til tross for at Bohinens menn la inn et realt nådestøt klarte de aldri å utligne.

Stabæk sikret videre spill i Eliteserien, mens AaFK forblir værende i 1. divisjon også neste sesong.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!