*Nettavisen* Sport.

Stabæk cupmester etter finaledrama

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Utligning på overtid og straffesparkkonkurranse i cupfinalen.

05.11.11 19:07

RØA - STABÆK 1-1 (6-7 e.str):

Stabæks fotballjenter gikk lørdag ettermiddag til topp i cupen. Bæringene slo Røa etter straffesparkkonkurranse.

Det var imidlertid Røa som tok ledelsen i oppgjøret etter 33 minutter. Et presist innlegg havnet hos Emile Haavi som satte ballen i tomt bur.

Dramatisk utligning
Og dette så lenge ut til å holde helt inn. Det skulle faktisk holde helt til fem minutter på overtid i andre omgang. men da slo Stabæk tilbake.

Caroline Graham Hansen slo et frispark. Røa-keeper Caroline Knutsen feilberegnet og Katrine Pedersen kunne sette inn den dramatiske utligningen.

Kampen gikk dermed til ekstraomganger og også der skulle det bli målsus. Og som i ordinær spilletid, skulle det bli ett mål til hvert av lagene.

Etter 110 minutters spill så det ut til at Stabæks Toril Hetland Akerhaugen skulle bli den store syndebukken, da hun satte ballen i eget nett. 2-1 til Røa.

Men Stabæk viste fantastisk moral i denne kampen og slo nok en gang tilbake på tampen. Seks minutter etter 2-1-scoringen sørget Kristy Moore for 2-2.

Avgjort på straffer
Dermed måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Lene Mykjåland og Trine Rønning satte den første straffen til hvert av lagene i mål. Deretter bommet både Siri Nordbye og Caroline Graham Hansen.

Elise Thorsnes sendte så Røa i front, men målscorer Katrine Pedersen sørget umiddelbart for balanse. June Tårnes scoret så for Røa, og det samme gjorde Ingrid Camilla Sæthre for Stabæk.

Deretter scoret Marthe Braavold Johansen for Røa og Kristy Moore for Stabæk. Det var nå Guro Knutsen Mienna sin tur, men den rutinerte Røa-spilleren misset.

Da Stabæks Siri Merete Nordeide Grønli like etterpå satte Stabæks neste straffe i mål, var det hele avgjort. Stabæk hadde gjennomført et stort comeback og kunne feire med kongepokalen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.