Stabæk-leder hardt ut mot Viking-spiller Tripic: - En skam for fotballen

TØFF KRITIKK: Jon Tunold slettet senere Twitter-meldingen om Viking-spiller Zlatko Tripic.

TØFF KRITIKK: Jon Tunold slettet senere Twitter-meldingen om Viking-spiller Zlatko Tripic. Foto: (NTB Scanpix/Twitter)

Jon Tunold, daglig leder i Stabæk, med knallhard kritikk mot Zlatko Tripic etter tapet i Stavanger. Viking-spilleren rister på hodet.

16.05.19 21:47

VIKING - STABÆK 3-0:

Det var i forbindelse med Eliteserie-oppgjøret mellom Viking og Stabæk at Tunold tok til sosiale medier torsdag kveld.

Den daglige lederen i Stabæk fikk se Viking ta en fortjent 3-0-seier mot eget lag, men det var da Tobias Børkeeiet fikk sitt andre gule kort for kvelden at det kokte over for Tunold.

Han mener nemlig at Viking-spiller Tripic fremprovoserte det gule kortet og reagerer spesielt på at Tripic jublet over utvisningen.

På Twitter skrev Tunold følgende etter kampen:

«Fortjent seier til Viking, men for en råtten spiller Tripic er. Gjør alt for at Tobias skal få sitt andre gule kort for deretter å juble som om han har scoret tidenes mål. Han er en skam for fotball!»

STABÆK-LEDER: Jon Tunold er aktiv på Twitter. Foto: (Twitter)

Slettet meldingen, men kritisk til feiring

Når Nettavisen tar kontakt med Tunold torsdag kveld har Stabæk-lederen allerede slettet Twitter-meldingen.

Han forklarer at han ikke ønsker å lage noe støy ut av situasjonen.

- Det eneste jeg kan si er at jeg reagerte utelukkende fordi han jublet så enormt da det kortet ble gitt. Det var det eneste jeg reagerte på. Det var litt i kampens hete, sier Tunold til Nettavisen.

Han legger til at det var en meget fortjent seier til Viking. Tunold sier også at hverken han eller noen andre i Stabæk vil ta opp situasjonen med Tripic med Viking-ledelsen.

- Overhodet ikke. Sånt skjer, men jeg synes det var unødvendig. Jeg synes det er usportslig å juble så hemningsløst når en spiller får sitt andre gule kort. Det var det jeg reagerte på, sier Tunold.

Nettavisen Pluss: Quiz: Kjenner du igjen fotballspillerne?

Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Tripic overrasket

Tripic forstår lite av kritikken og er overrasket over at en leder kan reagere på en slik måte.

- Jeg synes først og fremst at det er synd at en person i en så stor posisjon uttaler seg på den måten, men han skal få si hva han vil, sier Tripic til Nettavisen.

- Jeg hadde kanskje skjønt det litt mer hvis det hadde vært en supporter. Det var litt uventet. Hvis han mener det, så får han kanskje si det direkte til meg. Men han får stå for det, forteller Viking-spilleren.

Han legger ikke skjul på at han jublet da Børkeeiet ble utvist, men mener det ikke var for å være respektløs overfor Stabæk-spilleren. Han forklarer at han ønsket å fyre opp publikum.

- Han sa vel at jeg jublet som om det var et mål og det gjorde jeg. Vi ledet 1-0 og når Stabæk får en av sine beste spillere utvist så skjønner man at kampen så å si er over for dem. Det var derfor jeg jublet og hele rekken med supportere reiste seg, forteller Tripic.

Nettavisen Pluss: 10 spørsmål: Hvor mye kan du om Liverpool?

VANT: Bjarne Berntsen hadde grunn til å juble for 3-0-seier på 16. mai, men likte ikke kritikken fra Stabæk-lederen etter kampen. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Berntsen oppgitt

Viking-trener Bjarne Berntsen tar sin elev i forsvar og reagerer på kritikken fra Stabæk-lederen.

- Jeg synes det er trist at man kan få sånne reaksjoner i affekt etter kamp, sier Berntsen til Nettavisen.

Han er ikke i tvil om at utvisningen var korrekt og ser ikke at Tripic har gjort noe feil. Berntsen mener Stabæk må forholde seg til reglene.

- Spillerne må lære seg å forholde seg til regelverket. Vi hadde en haug med spillere som fikk gult kort i førsteomgangen og alle de holdt seg i skinnet i andreomgangen etter at de i pausen fikk klar beskjed om at ingen skulle pådra seg noen unødvendige gule kort, forklarer Berntsen.

Han tror Tunold nå angrer kritikken.

- Jeg kjenner Jon Tunold og han er en vanvittig Stabæk-supporter. Han har sikkert gjort det i affekt og så angrer han etterpå. Jeg kjenner han som en veldig grei kar, sier Berntsen som gleder seg over tre poeng på fotballens festdag.

Nå venter serieleder Molde borte i neste seriekamp for Viking førstkommende mandag.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.