Stabæk nekter å gi opp

Foto: Kyrre Lien (NTB Scanpix)

- I dag kan vi sende Stabæk ned, sa Sandnes Ulf-treneren. Det skulle han holdt for seg selv.

STABÆK - SANDNES ULF 2-1:

Syv poeng på 18 kamper.

En slik poengfangst lukter det ikke fornyet tippeligakontrakt av.

Og ettersom fotballtabeller sjeldent viser noen særlig nåde, var Stabæks forutsetninger før hjemmeoppgjøret mot kvalikplasserte Sandnes Ulf på søndag klare: Alt annet enn seier ville være en solid spiker i kista som låses igjen, merkes «nedrykksklar» og sendes i retning av Adeccoligaen.

Det var Sandnes Ulf-trener Asle Andersen enig i.

- Kan vinke farvel
Før kampen uttalte han til Sandnesposten at Stabæk ville være ferdige dersom gjestene skulle reise fra Bærum med poeng i bagasjen.

- Tar vi ett eller tre poeng mot Stabæk, så tror jeg vi kan vinke farvel til dem. Da er det altfor langt opp og alt for få kamper igjen å spille til at de skal kunne overleve, var den klare beskjeden fra Andersen.

Og kanskje hadde Stabæk-spillerne fått med seg advarselen.

I hvert fall gjorde bæringene jobben mot et svakt bortelag, og to tidlige scoringer var nok til å trygge tre poeng og fortsatt bevare håpet om tippeligaspill også neste sesong.

Allerede etter seks minutter kunne de trofaste Stabæk-supportene juble, da Christer Kleiven tok glimrende vare på et innlegg fra Bjarni Olafur Eiriksson.

Hel volley
Den tidligere Start-spilleren møtte ballen på ti meter, og med bredsiden satte han kula i målet på hel volley.

Før kvarteret var spilt hadde Jørgen Hammer doblet ledelsen med et hodestøt fra tre meter, og dermed var gjestenes ambisjoner om langt på vei å sikre nedrykket for Stabæk betydelig svekket.

Det rant ikke over av imponerende fotballspill de første 45 minuttene på Nadderud, men det var først og fremst gjestene fra Rogaland som var tannløse foran motstandernes mål.

Vertene kunne derfor gå til pause med tomålsledelse, og så ut til å ta en trygg seier inntil Tommy Høiland fornyet spenningen fem minutter før full tid.

Spissen vant duellen foran mål, og hodestøtet fra fire meter var for godt plassert til at Jan Kjell Larsen i Stabæk-buret kunne hindre reduseringen.

Trenger fortsatt mirakel
Nærmere kom imidlertid ikke Sandnes Ulf, som nå virkelig må belage seg på en kamp mot nedrykksstreken i høsten som kommer.

Laget er to poeng foran Fredrikstad på direkte nedrykksplass, mens Sogndal på trygg grunn igjen er to poeng foran. Ulf møter nettopp Sogndal i neste runde, i det som blir en real sekspoengskamp.

Stabæk på sin side har nå sju poeng opp til dagens motstandere på kvalikplassen, og fortsatt skal det en snuoperasjon av de sjeldne til for å redde seriemesterne fra 2008 fra nedrykk til Adeccoligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.