*Nettavisen* Sport.

Stabæk reiste seg

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Etter å ha ligget under til pause, viste Stabæk en fabelaktig innsats som ble kronet med tre poeng på Nadderud torsdag, da Brann ble beseiret. - Stort av oss å reise oss, sier Gaute Larsen.

STABÆK-BRANN 2-1: - Det er èn ting å ta poengene vi tok, men det å reise seg etter å ligge under er utrolig bra av oss, sier Gaute Larsen til TV2 Nettavisen.

- Vi viste en fandeninvolsk innsats, og når vi fikk inn 1-1 var jeg sikker på at vi skulle vinne. Seieren betydde mer enn tre poeng, konkluderer Larsen.

Se her for komplett kampreferat, spillerbørs og høydepunkter fra web-Tv

- Kun en mulighet
Og Larsen hadde helt rett, for Stabæk viste storhet ved å komme tilbake etter å ha ligget under. Branns Kristian Ystaas satt ballen uttagbart i nettmaskene, etter at Robbie Winters hadde servert en nydelig pasning inn foran Jon Knudsen i det 30. minutt. Winters gjorde et bra forspill på venstrekanten, og Stabæk-forsvaret var utspilt. Bæringene falt så av etter Branns mål, og hadde nok med å forsvare seg inn til pause.

- Brann hadde kun en mulighet i første omgang som de scorer på. Det er surt at vi ikke klarer å score etter å ha ført kampen, sier Larsen bestemt, før han legger til:

- Likevel fikk vi rettet opp mye i pausen og var helt klare på å overbevise i andre omgang. Vi var fast bestemte på å brette opp ermene, sier Stabæk-treneren, som fikk en fin overraskelse da Martin Andresen skrev under foran 4415 tilskuere på Nadderud i pausen. På kontorstol og pult skrev Andresen under på ny kontrakt for Stabæk etter oppholdet i Blackburn.

Reiste seg
Med Andresens signering ga Stabæk så alt i andre omgang og et kvarter ut i omgangen kastet Christian Holter en lang ball inn fra venstre til Thomas Finstad. Spissen fikk endelig hull på byllen og utlignet Branns ledelse.

- Thomas har slitt i det siste, men jeg ønsket å gi han tillit fordi han er av våre viktigste spillere. Jeg har veldig tro på han, og provoserte han før kampen for at han skulle heve seg. Det er fortjent at han endelig klarer å score, sier Larsen.

Åtte minutter seinere sleivet Ivar Rønningen et utspill som Inge André Olsen sendte inn til Eirik Markegård inne i feltet. 20-åringen hadde bare vært på banen i tre minutter, men gjorde ingen feil da han satt ballen bak Ivar Rønningen. Markegård høstet stor jubel for målscoringen og Inge André Olsen var like lykkelig.

- Det var laginnsatsen vår som endelig betaler seg. Vi er flinke til å ta andres arbeidsoppgaver hvis andre faller av, og vi gjorde Brann dårlige, sier Olsen.

- Vi hadde full kontroll etter 2-1-målet og jeg er kjempe fornøyd med at vi klarer å dra i land dette. Det viser at det bor mye i Stabæk, fortsetter han.

Selv er han fornøyd med sin egen innsats.

- Jeg fikk jobben med å passe på Raymond Kvisvik og jeg klarte flere ganger å spille han ut. Likevel var det laget som gjør jobben på Nadderud i dag. Dette er stort, nå må vi bare fortsette med dette framover.

- Vi må mobilsere på denne måten i de kampene som ligger foran oss. Gjør vi det, er jeg sikker på at vi klarer å reise oss betraktlig i forhold til det vi har bevist i årets sesong før seieren mot Brann.

- Surt
I Brann-garderoben var man selvsagt ikke tilfreds.

- Vi hadde kontroll etter Kristians mål, og det er surt at vi ikke klarer å bite fra oss i andre omgang. Det føles som vi ikke var her engang, sier en skuffet Mons Ivar Mjelde.

- Jeg kan ikke si at Stabæk vant fordi de var bedre enn oss, men de vinner og det må vi bare ta med oss videre. Jeg var veldig overrasket over at de slo mere langt enn jeg trodde på forhånd. Nå er det viktig at vi får folk friske og viser mer enn det vi gjorde i dag, sier Mjelde.

Stabæk fikk dermed sin andre seier for året, og med gladnyheten om at Martin Andresen skal inn i Nadderud-garderoben igjen, gjør det framtiden lysere for Stabæk. Brann på sin side må tilbake til Bergen for å finne seiersresepten igjen før de tar i mot Bodø/Glimt til helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.