Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk sikret medalje

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Med 3-1 seier over bunnlaget Aalesund, sikret Martin Andresen og Stabæk seg medalje i årets Tippeliga. Forklaringen ligger i lagets åtte kamper på rad uten tap.

Kampfakta og spillerbørs

STABÆK - AALESUND 3-1: Etter at Lillestrøm overbeviste med en 3-0 seier hjemme mot medaljekandidat Odd Grenland, var veien opp på pallen åpen for Stabæk. Dette var Stabæks 8. kamp på rad uten tap i Tippeligaen, og Stabæk-trener Gaute Larsen mener det er økt stabilitet i laget som har resultert i medalje.

- Vi seiler opp som det mest stabile laget i Tippeligaen bak Rosenborg, mener Larsen.

Dårlig start

Stabæk åpnet svakt på Nadderud og første omgang var preget av upresise pasninger og utrygt defensivt spill. Derfor kunne Aalesund gå til pause med en 1-0 ledelse etter at Morten Moldskred sendte laget i ledelsen etter 27 minutter.

- Aalesund gjorde det vanskelig for oss lenge, men etter at vi får to kjappe mål synes jeg vi kontrollerer kampen, mente Stabæk-trener Gaute Larsen.

Et par minutter med uoppmerksomhet i Aalesunds mannskap var nemlig alt som skulle til for at 0-1 ble snudd til 2-1. Først satte Peter Sand inn 1-1 med pannebrasken etter 57 minutter, deretter dunket Martin Andresen inn 2-1 bare to minutter senere.

Samir Fazlagics volleyscoring til 3-1 ble bare en ekstra bonus.

Mer samspilt

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen gledet seg også over at medelje var sikret. Han mener Stabæk er mer samspilt enn tidligere.

- Vi har blitt en helt annet lag. Først og fremst handler det om at vi gjør hverandre gode.

Han er også også opptatt av den jobben Gaute Larsen har gjort med Stabæk.

- Gaute har aldri sutra. Selv om vi har mista mange viktige spillere har han jobbet videre og vært positiv. Det har vært viktig, konstaterte Steen Jensen.

En ”gladere” Tippeliga

Aalesund trener Ivar Morten Normark må konstatere at laget hans befinner seg på kanten av stupet idet én serieomgang gjenstår. Men håpet om fortsatt liv i Tippeligaen lever i aller høyeste grad i Aalesund.

-Vi må slå Bryne, og det er det en fair sjanse for, konstaterte Normark.

Uavhengig av om laget klarer seg i Tippeligaen eller ikke er den engasjerte Aalesund-treneren langt fra beskjeden når han oppsummerer årets sesong for tippeligadebutanten Aalesund.

-Vi har gjort tippeligaen gladere, fastslo Normark.

Han synes laget hans har spilt ”avspent og freidig” fotball og tror det har satt Aalesund i et godt lys på fotballkartet.

Om Aalesund får gjøre Tippeligaen gladere også neste sesong gjenstår å se.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut