Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk sparker hele legeteamet

Tar drastiske grep etter skadeproblemene.

Trener Jan Jönsson er ikke den eneste som forlater Stabæk etter sesongen. Tirsdag kunne Aftenposten melde at også hele det medisinske støtteapparatet på lånt tid.

Medisinsk ansvarlig Arne Røde, fysioterapeutene Knut Fritzvold og Tor Østhagen, ortoped Leif Pål Kristiansen og fysisk trener Marcel Cruz skal alle være oppsagt. De har seks måneders oppsigelsestid og fortsetter derfor ut året, skrev Aftenposten. Nettavisen vet imidlertid at ortoped Kristiansen ikke har vært tilknyttet Stabæk på flere sesonger.

- Dette kan jeg ikke kommentere, men det kommer en pressemelding i løpet av kort tid, sa daglig leder Jon Tunold i Stabæk til Nettavisen tirsdag morgen.

Like etterpå kom pressemeldingen som bekrefter at det medisinske støtteapparatet er sparket. Eller fristilt, som det formuleres, med virkning fra 31. desember 2010.

Nye folk i løpet av høsten
Her er pressemeldingen i sin helhet:

«Stabæk Fotball ønsker å styrke det forebyggende medisinske arbeidet og endrer organiseringen av det medisinske støtteapparatet

Stabæk ønsker å styrke fokus på det medisinske arbeidet og vil i fremtiden legge større vekt på forebyggende tiltak og kontinuerlig evaluering av alle spillere. Det krever mer tilstedeværelse i alle ledd og med klar definisjon av ansvar og roller.

Vi ønsker tettere tilstedeværelse i alle ledd og i fremtiden vil alle være ansatt i klubben og ikke selvstendig næringsdrivende, slik det er idag.

Endringene skal være operative fra 2011 sesongen. Derfor har klubben besluttet å forberede tiltak allerede nå. Alle i det medisinske støtteapparat har blitt fristilt med virkning fra 31.12.2010. Nytt medisinsk apparat vil være på plass i løpet av høsten. Dette arbeidet ledes av Dr Arne Røde i samarbeid med Sportslig Utvalg. I tillegg bidrar Idrettens Helsesenter med konsultative råd.»

Mange skader
Stabæk har i flere sesonger gått fri for skader på nøkkelspillere, og det har vært nøkkelen til at laget har vært Norges mest stabile topplag de siste årene.

Det medisinske støtteapparatet har fått mye av æren for en skadefri tropp. Men nå må de altså også ta ansvaret etter en sesong med mange skader på nøkkelspillere som Daniel Nannskog, Pontus Farnerud, Johan Andersson og Morten Morisbak Skjønsberg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget