*Nettavisen* Sport.

Stabæk-stjernene får mer plass

Foto: Marius Vik

Derfor er de positive.

13.01.09 07:27

TELENOR ARENA (Nettavisen): Mandag hadde Stabæk-spillerne sin første treningsøkt på sin nye hjemmebane Telenor Arena. Og selv om det fortsatt synes et godt stykke fram til alt er klart på landets første innendørsarena, så er i alle fall det viktigste på plass:

Kunstgresset – som fort falt i smak hos fjorårets seriemester.

- Dette underlaget vil vi tjene på, var gjennomgangstonen blant de spillerne Nettavisen snakket med mandag ettermiddag.

- Hvorfor?

- Vi blir bedre på dette underlaget, både på grunn av pasningsspillet og det høye tempoet vårt, mener Palmi Rafn Palmason.

- Dessuten er det større plass her, legger den islandske landslagsspilleren til.

Mer plass til Alanzinho
Mens Nadderud målte 105 ganger 65 meter, er Telenor Arena på 105 ganger 68 meter, og altså merkbart bredere. For et lag med en viss kjærlighet for kjappe angrep langs krittstreken, er det neppe å forakte.

- Dette er bra for tekniske spillere, og ballen går hurtigere her, smiler Alanzinho lurt.

Kaptein Morten Skjønsberg mener også det er flere fordeler med den nye banen.

- Litt av nøkkelen ligger hos Stabæk-supporterne. Stiller de opp her og gir oss støtte, kan det bli et skikkelig trykk, mener den ferske landslagsspilleren.

Med landets første stadion med både vegger og tak, vil det definitivt bli noe nytt og uvant norske fotballsupportere presenteres for ute ved den gamle flyplassen. Så lenge de har stemmebåndene intakte, vil det samtidig fort kunne bli den mest stemningsfulle arenaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marius Vik

- Ikke blendet
Ei heller bør verken lys- eller luftforhold skremme vekk verken fotballspillere eller –supportere fra Stabæks nye stolthet, mener Skjønsberg.

- Jeg synes luftforholdene her var gode, og jeg ble heler ikke blendet av innendørslyset slik jeg var litt redd for.

- Det virker også ganske høyt under taket her, så det blir vel bare Frode Kippe som vil få problemer med klareringene sine, fleiper Stabæk-kapteinen.

Finner landslagsformen på Fornebu?
Siste tilvekst av kjappe teknikere i Stabæk-trøya er Espen Hoff, også han en av dem som gleder seg til å ta i bruke det nye underlaget.

- Jeg har testet noen nye kunstgressbaner tidligere, og dette her holdt enda høyere nivå. Vanligvis kan ballen vingle litt på underlaget, men det var ikke noe stort problem her.

- Det er ingen grunn til at vi ikke skulle kunne spille kjapp og presis pasningsfotball her. Dette underlaget vil passe oss godt, mener den tidligere Lyn-stjernen.

- Og deg også, kanskje?

- Jeg trives godt med kunstgress, jeg, sier Stabæk-spissen, som innrømmer han håper klubbyttet skal medføre at blir mer landslagsfotball enn de 57 minuttene han har så langt.

- Hvis Stabæk er med å slåss i toppen og jeg gjør det bra, så håper jeg selvsagt at jeg skal være med i landslagsdiskusjonen, innrømmer 27-åringene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marius Vik

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.