Stabæk-ungguttens drømmemål senket Rosenborg: - Det kan fort bli årets mål

DRØMMEMÅL: Ola Brynhildsen vartet opp med et fantastisk brassespark mot Rosenborg.

DRØMMEMÅL: Ola Brynhildsen vartet opp med et fantastisk brassespark mot Rosenborg. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ola Brynhildsen (19) vartet opp med drømmescoring for Stabæk mot Rosenborg.

14.04.19 20:27

STABÆK - ROSENBORG 3-1

NADDERUD STADION (Nettavisen): Det ble en fantastisk dag for Stabæk på Nadderud etter at Rosenborg ble senket med 3-1. Dette er Stabæks første seier i årets eliteserie.

Rosenborg-tapet betyr nå at de regjerende seriemesterne er like over jumboplass i Eliteserien etter tre kamper spilt. Eirik Hornelands mannskap har to tap og ett uavgjort, og ligger dermed på nest sisteplass.

Det er det få som hadde spådd før sesongen ...

- Det er helt krise, slo Rosenborg-ikonet Steffen Iversen fast under TV 2s FotballXtra-sending.

- Jeg har det vondt. Det tror jeg alle med et Rosenborg-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på, sier Pål André Helland til Eurosport etter kampslutt.

For Henning Berg og Stabæk så ser ting plutselig mye bedre ut. De tre poengene gjør at de tar et byks oppover på tabellen, og ligger med det på 9. plass etter de første tre seriekampene.

Emil Bohinen gav Stabæk ledelsen før Tore Reginiussen utlignet for Eirik Hornelands menn like før pause. Like før timen spilt vartet Ola Brynhildsen opp med et vanvittig brassespark som gav Henning Bergs menn ledelsen på ny.

- For et mål, for et mål! Du store all verden, for et mål! Med oldefar på tribunen så scorer Ola Brynhildsen et fantastisk mål, sa Eurosport-kommentar Arve Fuglum mens Stabæk-spillerne feiret målet.

Scoringen fikk også blant annet Rosenborg-legenden Steffen Iversen til å reagere i TV 2s FotballXtra-studio:

- Det kan fort bli årets mål, sa den legendariske spissen etter at Stabæk på ny hadde tatt ledelsen. Vondt skulle også bli verre for de trønderne. For i det 67. minutt satte Franck Boli inn 3-1 for Stabæk.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Odd (1-1).
Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Odd (1-1).
HARDT PRESSET: Rosenborgs trener Eirik Horneland har ikke fått en drømmestart på RBK-karrieren.

Kraft og fysikk

Det var en tett og jevnspilt start på oppgjøret på Nadderud der både Stabæk og Rosenborg ønsket å bruke fysikk, og luftrommet for å demme opp for det dårlige gressteppet. Det førte til flere baller i bakrommet på Alexander Søderlund og Franck Boli for hvert sitt lag, mens begge lag valgte å flytte opp mange spillere ved hver eneste dødball.

Stabæk spilte seg nydelig igjennom Rosenborg-laget etter en forsering av Tobias Børkeeiet i det 20. minutt. Unggutten la igjen til Emil Bohinen, som på utsøkt vis vippet ballen over Rosenborg-forsvaret.

Dessverre for de blåkledde på Nadderud, så nådde ikke Ola Brynhildsen helt frem, og ballen rullet til utspill for André Hansen.Alexander Søderlund satte ballen i mål etter et frispark i det 25. minutt, men før Rosenborg-spillerne rakk å feire målet hadde dommer Trond Ivar Døvle blåst frispark på Tore Reginiussen i duellen som ledet til målet.

Målsus skulle de hørte på Nadderud i det 28. minutt da Ronald Hernández fikk svinge inn ballen fra sin høyreback. Der inne ventet Emil Bohinen, som på akrobatisk vis fikk vrengt sin avslutning på mål.

Ballen gikk via Tore Reginiussen, og gjorde nok til å sette Hansen ut av spill. Dermed kunne Henning Bergs menn juble for ledelsen mot de regjerende seriemesterne, etter at Bohinen hadde scoret sitt første mål i Eliteserien.

Rosenborg gjorde sitt for å svare Stabæk på Nadderud, men slet med å spille seg til de klare målsjansene.

Yann-Erik de Lanlay fikk skyte fra rundt 20 meter etter halvtimen spilt, men ballen suste utenfor.Boli var en konstant trussel i bakrommet, og i det 35. minutt jaget han og Brynhildsen ned en klarering fra Vadim Demidov.

Ivorianeren fikk kranglet med seg ballen inn i RBK-boksen, men forsøket suste like utenfor Hansens mål.Like før pause skulle Tore Reginiussen også presentere seg for alvor i luftrommet.

Et frispark fra Pål André Helland ble svunget inn like før pause, og Rosenborgs midtstopper stanget inn 1-1 for Eirik Hornelands menn.

Rosenborg trykket på mot slutten av den første omgangen, men det ble ikke flere scoringer på Nadderud i løpet av de første 45 minuttene i Bærum.

Dommer Døvle sendte dermed Stabæk og Rosenborg til pause på stillingen 1-1.

Drømmemålet

Den andre omgangen startet tung og vanskelig for begge lag. Rosenborg forsøkte å spille seg til sjanser på dødballer, mens for Stabæks del virket det å spille Franck Boli inn i bakrom som den oppskriften på suksess.

I det 57. minutt skulle Brynhildsen uansett levere det som fort blir årets mål i Eliteserien. Luc Kassi fikk nemlig slått et frispark inn i boksen som landet på panna til Madis Vihmann.

Hans stuss videre landet perfekt for Brynhildsen sim vartet opp med et brassespark. Forsøket suste i mål via tverrliggeren, og overlistet keeper Hansen. En helt vanvittig scoring av 19-åringen.

– Det er noe av det sykeste jeg har gjort i min karriere. Det er ikke så mye å si på det, sier Ola Brynhildsen til Eurosport om sin egen scoring.

Horneland svarte med å bytte innpå David Akintola, og fortsatte å satse på at duellspillet kunne skaffe utligningsmålet. I det 65. minutt var det akkurat Akintola som var nærmest.

Den tidligere Haugesund-spilleren steg høyest i luftrommet på en corner, og stanget ballen i stolpen. Dessverre for de hvitkledde fikk Stabæk ryddet unna i egen sone.

Men der RBK ikke maktet å finne veien til nettmaskene var det Stabæk som viste seg gode og effektive. Etter god kontring ledet av Børkeeiet var det duket for Franck Boli på Nadderud.

Ivorianeren var nådeløs foran mål, og kunne egentlig hamre inn 3-1 for Henning Bergs mannskap.

På skadefronten er det også grunn til bekymring for Eirik Horneland etter at Vegar Eggen Hedenstad måtte av banen i det 72. minutt. Han ble erstattet av Djordje Denic.

I det 83. minutt bestemte Horneland seg for å sette inn Rosenborgs aller fremste angrepsvåpen i Nicklas Bendtner. Den danske superstjernen erstattet Anders Konradsen.

Han kunne ikke gjøre stort med resultatet i dette oppgjøret, og Stabæk kunne juble over sin første seier i Eliteserien 2019. Stabæk slo Rosenborg 3-1 på Nadderud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.