Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk-fansen med klar beskjed til Moldes Ola Brynhildsen: «- Lavmål»

Det virker ikke som bærumsklubbens supportere har tilgitt at unggutten dro til Molde tidligere denne sesongen. Lørdag kom det et nytt stunt mot 21-åringen.

STABÆK - MOLDE 0-3:

Stabæk hadde muligheten til å avgjøre gullkampen i Eliteserien lørdag ettermiddag. Seier eller uavgjort mot Molde ville sikret at Bodø/Glimt kunne slippe jubelen løs.

Glimt har vært det suverent beste laget i Eliteserien denne sesongen, men enn så lenge er det ikke teoretisk avgjort at gullet havner hos gutta fra Nord-Norge.

Stopper med perlemål

Molde vant lørdagens kamp i Bærum med 3-0 og dermed må Bodø vente minst til søndag, da de møter Strømsgodset i Drammen, på at det skal bli avgjort.

Leke James sendte Mole foran på overtid i første omgang, mens midtstopper Stian Gregersen vartet opp med et perlemål for gjestene ti minutter før slutt.

Som Nettavisen skrev fredag så er det stor interesse for Molde-stopperen og romsdalsklubben skal nå ha mottatt et konkret bud på spilleren.

Etter det Nettavisen får opplyst fra sikre kilder har Sporting Kansas City i MLS lagt inn et bud på rundt syv millioner norske kroner på Molde-spilleren.

Etter lørdagens innsats borte mot Stabæk, så minsker nok ikke interessen for 25-åringen, som også ble tatt ut i landslagstroppen tidligere i høst. Gregersen bidro også sterkt til at Molde holdt nullen mot et Stabæk som skapte flere gode sjanser.

«20LAVMÅL»

Ola Brynhildsen var også tilbake på Nadderud etter overgangen til Molde. I vår hengte Stabæk-fansen opp et «Judas-banner» hjemme hos angrepsspilleren da overgangen ble kjent og også lørdag fikk unggutten en beskjed fra tribunen.

Denne gangen hadde fansen med seg et banner det det sto «20LAVMÅL», som altså skulle være et forsøk på å få fram draktnummer 20, Ola og lavmål.

- Jeg hadde egentlig forventet at det skulle være litt verre. Jeg synes det var veldig koselig å spille. Det var litt drittslenging i ny og ne, men det var ikke så ille som jeg trodde det skulle være, sier Brynhildsen med et smil, sier Brynhildsen til TV 2.

Om banneret sier han følgende:

- Jeg så det, men jeg slet litt med å skjønne hva det betydde, for jeg så ikke det godt nok. De tok det ned med en gang jeg ble byttet ut, så jeg fikk det ikke helt med meg.

Skapte mange sjanser

Det ble en sjanserik første omgang på Nadderud, der begge lag hadde gode perioder og ut ifra sjansene burde det kanskje blitt flere mål enn det ene som kom.

LES OGSÅ: Molde har mottatt bud på Stian Gregersen

Molde hadde et initiativ innledningsvis og kampens første store sjanse kom etter 18 minutter da tidligere Stabæk-spiller Ola Brynhildsen ble spilt fint opp ved kanten av 16-meteren. Han forsøkte å curle ballen i lengste hjørne, men keeper Marcus Sandberg fikk en finger på ballen og det var nok til at den gikk i stolpen og ut.

Etter hvert kom Stabæk mer med i kampen og skapte en rekke gode sjanser. Marcus Antonsson fikk en gedigen mulighet etter 22 minutter. Han kom alene gjennom med keeper Andreas Linde, men avslutningen var svak og gikk utenfor.

Like etter skapte vertene farligheter fra et frispark. Sturla Ottosen slo frisparket og i boksen fikk Mats Solheim panna på ballen. Sammy Skytte var nær ved å komme på nedfallsfrukten, men den tidligere Bodø-spissen rakk akkurat ikke fram.

James ordnet ledelse

Så var det Oliver Edvardsen sin tur. Kantspilleren fikk lagt ballen til rette i god posisjon inne i 16-meteren og fikk avsluttet, men like utenfor målet.

LES OGSÅ: Molde sjokkerte, men Arsenal slo knallhardt tilbake: - Utrolig unødvendig

Etter en god Stabæk-periode kom Molde tilbake i kampen. Magnus Wolff Eikrem var nær scoring etter halvtimen da han chippet ballen i krysstolpen. Det var nok ment som et innlegg fra midtbanemannen, men svært farlig ble det uansett.

Mot slutten av omgangen hadde Molde også store muligheter ved Wolff Eikrem og Leke James,men det skulle gå helt til overtid i omgangen før ballen lå i nettet.

Birk Risa slo et glimrende innlegg mot lengste stolpe og der var Leke James på plass. Molde-spissen skled ballen i mål bak keeper Sandberg og dermed ledet gjestene.

Punkterte kampen

Der den første omgangen bød på mange store sjanser, ble det ikke like underholdene etter pause. Selv om det fortsatt var stor nerve i kampen.

LES OGSÅ: Hevder kapteinen er ferdig i Stabæk: Jaktes av flere klubber

Spillet ble også mer oppstykket av at spillere lå nede med skader og at det ble gjort noen bytter hos begge lag utover i omgangen.

Stabæk var nære etter 70 minutter da Emil Bohinen slo ballen inn i en klynge av spillere, men Molde klarte å få ballen vekk fra farlig område og ut av kaoset.

Like etter kunne Molde doblet ledelsen på en overgang, men Brynhildsens ball mot Leke James var upresis og dermed rant det hele ut i sanden.

Ti minutter før slutt falt avgjørelsen. Ballen datt ned hos midtstopper Stian Gregersen og han banket den i en bue over keeper og i nettmaskene.

Vondt ble verre for vertene kort tid etter da Leke James satte sitt andre for dagen og dermed ble det ingen gullfeiring på Bodø/Glimt-fansen denne lørdagen.

Kommentarer til denne saken